BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch Denizbank'ın notunu düşürdü----

Fitch Denizbank'ın notunu düşürdü

Fitch Denizbank'ın notunu düşürdü
16 Nisan 2014 - 06:56 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, 4 Türk bankasının kredi notlarını teyit etti

Fitch Ratings, yabancı sahipli olan 4 Türk bankasının, Türk Ekonomi Bankası, Finansbank, Denizbank ve ING Bank'ın kredi notlarını teyit etti.

Denizbank ve Finansbank'ın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını BBB-, TEB ve ING Bank'ın notlarını BBB olarak teyit eden Fitch Ratings, Denizbank'ın uzun vadeli kredi notu görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e indirdi. Fitch aynı zamanda Denizbank'ın
Yaşayabilirlik Notu'nu 'bbb-'den 'bb+'ya düşürdü.

Fitch yaptığı açıklamada, Denizbank'ın bağlı ortaklığı Deniz Finansal Kiralam'nın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BBB- olarak teyit ettiğini, ancak görünümü 'durağan'dan 'negatif'e indirdiğini de vurguladı.

Fitch, Sberbank'ın uzun vadeli kredi notlarının düşürülmesi halinde Denizbank ve Deniz Finansal Kiralama'nın notlarını da düşürüleceğini vurguladı.

Finansbank'ın kredi notunun Yaşayabilirlik Notu'nda değişikliğe karşı hassas olduğunu belirten Fitch, TEB ve ING Bank'ın kredi notlarının ise Türkiye'nin Ülke Tavanı notundaki değişime paralel olarak artırılıp-düşürülebileceğini ifade etti.
    
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)