BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank'tan 'kadın gücü'ne destek----

Finansbank'tan 'kadın gücü'ne destek

Finansbank'tan 'kadın gücü'ne destek
06 Mart 2015 - 05:05 www.finansgundem.com

Finansbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan aldığı 50 milyon Euro’luk kaynak ile kadın girişimcilere yönelik kredi fırsatı sunuyor

Finansbank, sayıları giderek artan kadın girişimcilerin önemli sorunu olan sermaye ihtiyacına odaklanıyor. Finansbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) aldığı 50 milyon Euro’luk kredi ile kadın girişimcilerin destekçisi oluyor.

KOBİ’LERİN İHTİYAÇLARI

Ürün ve hizmetleriyle 2013’ten bu yana Türkiye ekonomisinin önemli aktörleri olan KOBİ’lerin her daim yanında olduklarını belirten Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, “2014 yılında KOBİ kredilerini %46 artırdık. Müşterilerimizin finansal gereksinimlerini hızlıca karşılamak temel stratejimiz doğrultusunda, daha fazla KOBİ’nin ihtiyacına cevap vermeyi hedefliyoruz” dedi.

GİRİŞİMCİLİK ÖN PLANDA

İstihdamda kadına verilen önemin Türkiye ve dünyada her gün arttığını ifade eden Karabiber, “Mevcut firmalar yakın gelecekte beklenen istihdamı karşılamakta zorlanacağı için, şimdiden okullarda ders kitaplarına girmeye başlayan girişimcilik, önümüzdeki yıllar içinde daha da ön plana çıkacak” dedi. 
Avrupa ve Amerika’da girişimciliği destekleyen uygulamaların hızla arttığını ve Türkiye ekonomisini de benzer bir durumun beklediğini belirten Metin Karabiber şunları söyledi:

KADIN İSTİHDAMININ ARTMASI

“Ülkemizin geleceğinde önemli bir rol oynayacak olan kadın iş gücünün artması önemsediğimiz ve odaklandığımız konulardan biri. Bugün yaşanan duruma baktığımızda, çoğu kadın girişimcinin sermaye yetersizliği yaşadığını, çoğunun da kuruluş aşamasında güvensizlik ve prosedürler nedeniyle banka kredisine başvurmaktan vazgeçtiğini görüyoruz. Bu sorunu aşmak için Finansbank olarak sektörde her geçen gün biraz daha güçlenen kadın girişimcilere desteğimizi artırarak sürdürüyoruz. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD’den aldığımız 50 milyon Euro’luk kredi ile Türkiye’nin büyüyen gücü olan kadın girişimcilerimizin ve kadınlar tarafından yönetilen KOBİ’lerin yanında olacağız. Kadın girişimciler bu kaynağı, Avrupa Birliği, EBRD ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği’ programı dahilinde kullanabilecek.”

TEMİNAT ŞARTI ARANMAYACAK

FİNANSBANK, teminat gösterecek varlığı bulunmayan kadın girişimcilere de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın garantisini kullanarak finansman imkanı sunmuş olacak. Kredi, uygun koşullarla piyasaya sunulacak ve kadın girişimciler için özel oluşturulmuş paket ürünlerle desteklenecek.

RAKAMLARLA TÜRKİYE’DE KADIN GİRİŞİMCİLER

Tüm işverenler içinde kadınların oranı yüzde13.
15 yaş üstü kadınların istihdam oranı yüzde 29.5, istihdam edilen kadınların ise %1,3’ü işveren konumunda. 
 Buna göre Türkiye’de 126 bin kadın girişimci var. Kayıtlı ya da kayıt dışı olarak kendi işini yapan kadın sayısı ise yaklaşık 710 bin.
 Finansbank’ın sunduğu krediden yaklaşık 2.000 kadın girişimcinin yararlanması hedefleniyor. 
Kaynaklar: E. Örücü, R. Kılıç, T. Kılıç (2007); Cam Tavan Sendromu ve Kadınların Üst Düzey Yönetici Pozisyonuna Yükselmelerindeki Engeller: Balıkesir İl Örneği, TÜİK 2012
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)