BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank'ta en güçlü talip hangisi?----

Finansbank'ta en güçlü talip hangisi?

Finansbank'ta en güçlü talip hangisi?
09 Kasım 2015 - 11:21 www.finansgundem.com

Duayen bankacılar Finansbank'ın satış sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundular

Yunanlı ana sermayedar, en kârlı iştiraki olan Finansbank'ı satmak istiyor. Talipliler de var. Satış sürecine ilişkin gelişmeleri  adım adım paylaşıyoruz.

1 Kasım genel seçimi sonuçlarının satış sürecine olumlu yansıdığını söyleyebiliriz. Hafta içinde konuştuğumuz bir bankacı, "Katarlı grubun siyasi endişelerinin tamamen ortadan kalktığı söylenebilir" değerlendirmesinde bulundu.
 
AVRUPA’DAN CİDDİ TALİP ÇIKMAZ
 
Yabancı bir danışmanlık şirketinin yöneticisi de Finansbank için Qatar National Bank'ı (QNB) favori gördüğünü söylüyor. Aynı yönetici, sözlerine şöyle devam ediyor:
"Bugün satın alma yeteneğine sahip Avrupalı banka sayısı yok denecek kadar az. Olanlar da Türkiye'yi tercih eder mi bilemiyorum. Körfez ve Uzakdoğu kuruluşları dışında ciddi talip çıkacağını zannetmiyorum."
 
BANKACILAR İŞSİZ KALMASIN
 
Bazı Türk bankacılarının gönlünün de Katarlı kuruluştan yana olduğunu daha önce belirtilmişti. Nitekim geçen hafta bir bankacı da "Açıkçası, binlerce bankacı işsiz kalacağına Türkiye'de olmayan bir bankanın almasını ve bir kişiyi bile işsiz bırakmamasını tercih ederim" diyor.
 
BAĞLAYICI TEKLİFLER İÇİN ÖNEMLİ ZAMAN
 
Banka için en kritik sürecin, bağlayıcı teklifler olacağını anımsatmak istiyoruz. Bunun da önümüzdeki günlerde olacağı bilgisine ulaştık. Talipli kuruluşlardan bağlayıcı tekliflerin önümüzdeki  hafta, muhtemelen 20 Kasım'dan sonra alınacağını öğrendik. Bağlayıcı tekliflerin ardından pazarlıklar başlayacak.
 
BİR SÜRPRİZ OLUR MU?
 
Bazı talipli kuruluşların temsilcileri bile Katarlı kumlusu şanslı görürken acaba bir sürpriz olabilir mi? Bu soruyu duayen bir bankacıya sorduk. O da şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bu tür pazarlıklarda son ana kadar kimin alacağı belli olmaz. Evet, Katarlılar avantajlı gibi görünüyor. Onlar da bunun farkında. Bu da fiyat konusunda pazarlık güçlerini artırıyor. Fakat unutulmasın ki, düşük bir fiyat olursa NBG yönetimi, AB otoritelerine hesap vermek durumunda kalabilir." (EKONOMİST DERGİSİ)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bankacı09 Kasım 2015 12:11

    katar aldı diyorlar. fiba imkansız. garanti için de çok çook düşük bir ihtimal. katar yüzde 40'tan fazla fiyat farkıyla açtı kapıyı.