BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank'ın satışı için flaş gelişme!----

Finansbank'ın satışı için flaş gelişme!

Finansbank'ın satışı için flaş gelişme!
12 Ekim 2015 - 09:13 www.finansgundem.com

Finansbank, KAP'a gönderdiği açıklamada ana hissedarı National Bank of Greece tarafından satış görüşmelerinin başladığını duyurdu.

Finansbank, ana hissedarı National Bank of Greece'in Finansbank ile ilgili potansiyel yatırımcılarla görüşeceğini bildirdi.

Banka'dan açıklama;

29.09.2015'te yaptığımız açıklamaya ek olarak  ana hissedarımız National Bank of Greece S.A., Finansbank ile ilgili alternatif stratejik opsiyonların değerlendirilmesi kapsamında potansiyel yatırımcılarla görüşeceğini bildirmiştir.

KİMLER İLGİLENİYOR?

Geçtiğimiz hafta Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) , potansiyel sermaye açıklarının kapatılması için sahibi olduğu Finansbank'ta pay satışı dahil olmak üzere seçenekleri değerlendirirken, aralarında Qatar National Bank'ın yanı sıra Garanti Bankası ve Fibabanka'nın olduğu gruplar tekliflerini sunduğu iddia edildi.

Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Finansbank için QNB'nin yanı sıra Garanti Bankası, Fibabanka ve Çinli bir grup teklif verdiği açıklanmıştı.

Bir kaynak, "Toplam dört grup teklif verdi. NBG, stres testlerinin sonuçları geldiğinde elinde somut tekliflerin olmasını istiyor" dedi ve ekledi: "Bu satışta QNB'nin ön plana çıkması muhtemel."

Reuters'da Temmuz başında yer alan bir haberde, Finansbank'ın kendileri için daha iyi bir tercih olacağı gerekçesiyle QNB'nin, HSBC Türkiye birimi ile ilgilenmekten vazgeçtiği belirtilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)