BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank'a rekor sendikasyon kredisi----

Finansbank'a rekor sendikasyon kredisi

Finansbank'a rekor sendikasyon kredisi
25 Kasım 2014 - 11:30 www.finansgundem.com

Finansbank, 845 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı

Finansbank, 15 ülkeden 26 bankanın katılımı ile 845 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. Finansbank'ın bugüne kadar temin ettiği en yüksek tutarlı sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyan kaynak, dış ticaret finansmanında kullanılacak.
 
Finansbank, 15 ülkeden 26 bankanın katıldığı konsorsiyumla, 845 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağlayarak tarihindeki en yüksek montanlı sendikasyona imza attı. Aracılık görevini Bayerische Landesbank'ın üstlendiği sendikasyon kredisinin imza töreni, 24 Kasım Pazartesi  günü, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ve uluslararası bankaların temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.
 
Finansbank, sendikasyon tutarını bir önceki yıla göre yüzde 70 arttırarak, uluslararası piyasalarda Türkiye'ye ve kendisine duyulan güveni teyit etmiş oldu. Dış ticaretin finansmanında kullanılacak 1 yıl vadeli, 397 milyon Dolar ve 356 milyon Euro olmak üzere iki dilimden oluşan kredinin toplam maliyeti Libor + % 1 olarak belirlendi.
 
Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, törende yaptığı konuşmada, oldukça geniş bir katılımla temin edilen sendikasyonun Türkiye'nin tutarlı ekonomik performansının yanı sıra, Finansbank'ın uluslararası güvenilirliğinin ve itibarının da altını çizdiğini söyledi.
 
Aras: "Uluslararası güvenilirliğimiz ile hizmetlerimizdeki başarı  ve gücümüzün önemli bir göstergesi olduğuna inandığımız bu krediyi dış ticaret yapan müşterilerimize kullandıracağız. Finansbank olarak bu büyük kaynağı reel sektörün kullanımına sunmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğrusu26 Kasım 2014 16:35

    bu bankanın napmaya çalıştığını anlamak mümkün değil.kriz yönetiminde panik havasıyla binlerce çalışanını dışarı atıyor sonra sendikasyon kredisi aldım diye gurur duyuyor..bu saatten sonra bir şeylerin düzelmesi zor sayın Finansbank yöneticileri.