BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank'a 3 talip var----

Finansbank'a 3 talip var

Finansbank'a 3 talip var
29 Eylül 2015 - 05:43 www.finansgundem.com

Finansbank'ın Yunan sahibi NBG 9 Ekim'e dek bağlayıcı olmayan teklifleri alacak. Finansbank için Katar, Lübnan ve Fransa'dan alıcı olduğu söyleniyor

Daha önce hisselerinin yüzde 40 için satış kararı alan Finansbank’ın sahibi Yunanlı NBG (National Bank of Greece), bu kez bankanın tamamı için yeni bir süreç başlattı.

Kadife Şahin'in Milliyet'te yer alan haberine göre bir süre önce açıklanan satış kararının hayata geçmesi için NBG, 9 Ekim tarihine kadar bağlayıcı olmayan teklifleri alacak. 

Yunan basınında yer alan bilgilere göre bankanın satışıyla ilgilenen talipli sayısının artma beklentisi sürenin uzatılmasında etkili oldu.
Türkiye piyasasında ise Finansbank’ın satışla ilgilenen üç taliplinin varlığından söz ediliyor.

Türkiye’de bir süre önce HSBC Türkiye’nin satışında olduğu gibi yine Ortadoğulu alıcılardan söz ediliyor. Katarlı ve Lübnanlı iki banka grubunun ilgilendiği bir de Fransız bir grubunun NBG ile temasa geçtiği belirtiliyor.

Katarlı grubu ciddi bulmayan bankacılık çevresi, bu grubun Türkiye’deki her satış ile ilgilendiği ancak ellerinde yeterli paranın bulunmadığını görüşünde. 

Fransız banka için farklı görüşte olan bankacılar bu gurubun TEB’in (Türk Ekonomi Bankası) ortağı BNP Paribas olabileceğini iddia ediyorlar.

NBG 3.8 milyar euro istiyor

Finansbank’ın tümü için NBG’nin alıcılardan istediği paranın 3.8 milyar euro civarında olduğu görüşü hakim.

Türkiye’de bankacılık sektöründe öz sermaye karlılık oranlarının düştüğü bir dönemde bankanın bu değerde satışının mümkün olmayacağı ifade ediliyor.

2010’da Türkiye bankacılık sektörünün özsermaye karlılık oranı yüzde 23.9 seviyesindeyken 2014’te bu oranyüzde 15.4’e düştü, Bu yıl için ise sektör ortalamasının yüzde 12’lere düştüğü kaydediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)