BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank Yunanistan'dan etkilendi mi?----

Finansbank Yunanistan'dan etkilendi mi?

Finansbank Yunanistan'dan etkilendi mi?
07 Temmuz 2015 - 07:55 www.finansgundem.com

Yunanistan’ın bankacılık sistemindeki kriz derinleşse de Finansbank bu durumun fazla etkilenmiş görünmüyor

Neredeyse tamamıyla National Bank of Greece’ın sahip olduğu Finansbank, Yunan bankalarının likidite sıkıntısı çekmesi dolayısıyla ana bankanın payının daha büyük bir bölümünü satmak zorunda kalacağı spekülasyonlarından fayda sağlıyor. Finanbank’ın hisseleri, yatırımcıların satışa çok ilgi geleceği varsayımında olmaları ve yeni potansiyel sahipliğin sermayeyi artıracağı ve büyümeyi destekleyeceği beklentileri ile Cuma günü 2011’den bu yana en büyük yükselişi kaydetti. Şirketin tahvil faizleri, Yunanistan’ın IMF’e yapması gereken ödemeyi gerçekleştirmemesinden bu yana her gün düşüş gösterdi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Yunanistan’da bir haftadır sermaye kontrolleri uygulanması ve Yunanistan’ın Pazar günü yapılan referandumda kurtarma paketi şartlarına “Hayır” demesinin ardından banka ATM’lerinde nakit tükenmeye yaklaşıyor. National Bank of Greece’in Finansbank’taki payının yüzde 40’ını satması gerekiyor. Finansbank’taki yüzde 40'lık payın piyasadaki değeri 3.7 milyar dolar ve söz konusu miktar Yunan bankalarında geçtiğimiz hafta kaldığı tahmin edilen paranın yaklaşık 7 katı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)