BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank veri tabanları NGN'e emanet----

Finansbank veri tabanları NGN'e emanet

Finansbank veri tabanları NGN'e emanet
01 Aralık 2015 - 10:16 www.finansgundem.com

Finansbank, önemli verilerinin güvenliği için yeni teknolojileri kullanmaktan çekinmiyor

Şirketlerin sahip oldukları veritabanları, pazarlamadan doküman analizine, ürün geliştirmeden risk yönetimine kadar pek çok iş sürecinde kullanılması nedeniyle hayati önem taşıyor. Veri stratejileri uygulamalarında en büyük zorluklar arasında ise başı, güvenliği sağlamak ve nitelikli veri elde etmek çekiyor. 
Son dönemdeki Avrupa Birliği düzenlemeleri ve veri güvenliğine dair büyüyen müşteri endişesi gösteriyor ki, işletmelerin müşterileri ile aralarında güven ilişkisi kurmak için veri güvenliğini sağlayacak çözüm yolları geliştirmeleri gerekiyor. Her sektör için önem taşıyan veri güvenliği, özellikle finans sektöründe ayrı bir hassasiyet gerektiriyor. Türkiye’nin önde gelen bankalarından Finansbank, sahip olduğu veri güvenliği sistemi ve bu alandaki verimli süreçleriyle rakiplerinden farklılaşıyor.

Pek çok özelliğiyle ayrışıyor

Geniş veri altyapısı ve “büyük data”yı etkin şekilde kullanmasıyla dikkat çeken Finansbank’ın veri güvenliği operasyonu ise bu alanda dünyanın lider şirketlerinden Imperva’ya emanet. Türkiye temsilciliğini NGN’in yaptığı Imperva, her sektöre uygun çözümleriyle dikkat çekiyor. 
Finansbank ile Imperva’nın Türkiye temsilcisi NGN’in işbirliğinin ilk adımı 2009 yılında atılmış. Bir sistem değişikliğine gitmeye karar verdikten sonra pek çok ürünü denediklerini anlatan, Consulting Security Designer olarak görev yapan Ahmet Taşkeser, Imperva’da karar kıldıklarını söylüyor. Taşkeser, neden bu sistemi tercih ettiklerini ise şöyle anlatıyor: 
“İlk amacımız ortamımızı daha güvenli, daha izlenebilir ve raporlanabilir bir hale getirmekti. O dönemde kullandığımız ürünün kabiliyetleri büyüyen ortamımız için sınırlı kalırken, Imperva’nın kendini hızla geliştirdiğini gördük. Öte yandan aradığımız en temel özelliklerden biri güçlü sistem entegrasyonuydu. Imperva bu beklentimizi de fazlasıyla karşıladı. NGN’in Imperva’daki yetkinliği ve ekibinin özverili çalışmalarıyla güzel bir çalışma ahengi yakaladık.” 
Taşkeser, NGN’le üç yıl önce başladıkları veri güvenliği sistem kapasitesini bugün sekiz kat artırdıklarını vurguluyor. 

Büyük maliyetlerden kurtarıyor

Peki, veri güvenliği zafiyeti durumunda neler yaşanıyor? Kuşkusuz en büyük riskler müşteri kaybı ve şirket imajının olumsuz etkilenmesi. Ancak Taşkeser, bunların yanında bu zafiyetin, özellikle bankalara büyük mali yükler getirdiğinin altını çiziyor. Sahip olunan dataların kaybı yanında, tüm zararlar ve cezalar milyon dolarlara mal olabiliyor. Bankaların hem lokal regülatörler hem de global regülatörler üzerinden gelen onlarca yaptırıma tabi olduğunu hatırlatan Taşkeser, şöyle devam ediyor: 
“Imperva’yla denetimlerden sıkıntı yaşamadan çıkıyoruz. Yüksek veri güvenliğimizle verimli süreçlerin yanında, müşteri güvenini temin altına alıyoruz ve regülasyonlardan doğan maliyetlerin önüne geçmiş oluyoruz. Bankaların sunduğu ürünlerin yanı sıra denetimlerden aldığı puan ve bu alanda yaptığı işler de rekabette önemli. Veri güvenliğinin doğrudan ölçülebilir bir finansal katkısı yoktur, ancak veri güvenliği zafiyeti durumunda geri dönülmez kayıplar verilebilir.”
Imperva ile projelerine sağladıkları katkılara değinen, Senior Security Designer olarak görev yapan Bünyamın Öner ise Imperva’nın yerel ve uluslararası regülatörlere uygun denetim kayıtları toplamasının yanında, gerek kullanıcı dostu arayüzü gerekse farklı yetenekleriyle projeyi her seferinde bir adım öne taşıdığını belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: “Imperva’nın sağladığı katkı maddi olarak görülmeyebilir ama veritabanımızı sorunsuz destekleyerek denetimlerden minimum bulguyla geçmemizi sağladı.”

Hızlı lokal ve uluslararası destek

Imperva, Finanbank iş süreçlerini hızlandırarak, verimliliğe de büyük katkı sağlamış. İç müşterilerin anlık taleplerine cevap verilmesi konusunda Imperva’nın büyük kolaylık sunduğunu söyleyen, Consulting Security Designer olarak görev yapan Erdem Alaşehir, en dikkat çekici özelliklerinden bir diğerinin ise teknik destek olduğunu anlatıyor. Gerek lokal gerekse uluslararası destek taleplerinin hızla karşılandığına işaret eden Alaşehir, şöyle devam ediyor: 
“Yerel destek bizim için çok önemli. Bu konuda NGN hızlı geri dönüşleriyle sorunları iş süreçlerimizi hiç sekteye uğratmadan hızla çözüyor. Öte yandan uluslararası destek de şaşırtıcı şekilde hızlı çalışıyor. En geç ertesi gün destek taleplerine cevap alabiliyoruz. Imperva’yı diğer tüm ürünlerden ayıran en temel özellikler arasında bunu da saymak mümkün.” 
NGN Satış Direktörü Dilek Süer, Finansbank gibi büyük ve önemli bir müşterinin verilerinin güvenliğini sağlamanın ciddi bir sorumluluk olduğunu belirterek “Finansbank’ta çok başarılı bir ürünle güzel bir projeye imza attık ve işbirliğimizi de çeşitli alanlarda artırarak devam ettiriyoruz. Finansbank’ın memnuniyetini sağlamak ve her türlü teknoloji ihtiyaçlarında çözüm üretebilmek adına NGN olarak elimizden gelen özveriyi gösteriyoruz. Yalnızca güvenlik alanında değil farklı alanlarda da önemli projelere imza attık” diyor.

IMPERVA’NIN BİRÇOK KATMA DEĞERLİ ÖZELLİĞİ VAR

Güvenlik alanında NGN’in önemli iş ortaklarından biri olan Imperva, şirketlerin kritik datalarını ve uygulamalarını koruyan özelleştirilmiş güvenlik çözümleri sunuyor. Imperva’nın servis tarama ve tanıma, veri sınıflandırma, zaafiyet taramaları, veri zenginleştirme gibi birçok katma değerli özelliği var. Ayrıca kritik veri erişimleri, yetkili kullanıcı erişimleri, hatalı sorgular, profil oluşturma gibi sistem içinde hazır gelen ekranlarla veritabanları kolaylıkla izlenebiliyor. Temelindeki ölçeklenebilir lisans modeli sayesinde her müşteriye uygun ve genişlemeye müsait projeler üretilebiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)