BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank halka arz çalışmalarına başladı----

Finansbank halka arz çalışmalarına başladı

Finansbank halka arz çalışmalarına başladı
19 Eylül 2014 - 10:42 www.finansgundem.com

Finansbank, hisselerinin bir kısmının halka arz edilme imkanlarının değerlendirilmesine yönelik hazırlık çalışmalarına başladı

Yunan bankası NBG'nin ana ortak olduğu Finansbank hisse senetlerinin bir bölümünün halka arz edilmesi için hazırlık çalışmalarına başlandı.

Finansbank'ın KAP açıklamasına göre halka arz ile ilgili yatırım bankaları ve aracı kuruluşların görevlendirilmesi planlanıyor. National Bank of Greece (NBG) Avrupa Birliği tarafından onaylanan yeniden yapılanma planı kapsamında Finansbank'taki payını azaltacak, ancak çoğunluk payını korumaya devam edecek. Bu kapsamda NBG'nin Finansbank'ta yüzde 40'a kadar olan hissesinin satılması öngörülüyor.

NBG, KAP'ta yer alan verilere göre Finansbank'ın yaklaşık yüzde 95 hissesine sahip.

Bankadan KAP’a yapılan açıklama ise şöyle: “Bankamız hisselerinin bir kısmının halka arz edilme imkanlarının değerlendirilmesine yönelik hazırlık çalışmaları başlatılmıştır. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde konuyla ilgili olarak yatırım bankalarının ve aracı kuruluşların görevlendirilmesi planlanmaktadır. Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • atilla ekizoğlu23 Eylül 2014 11:10

    Finansbank haksız yere, yine çeşitli bahanelerle, bir sürü elemanı seri halde sessiz sedasız işten çıkartıyor, 1-2 sene önce aldıkları bir sürü kişiyi işten çıkatıp mağdur ediyor.