BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank ATM'lerde bir devri kapattı----

Finansbank ATM'lerde bir devri kapattı

Finansbank ATM'lerde bir devri kapattı
08 Nisan 2015 - 07:22 www.finansgundem.com

Finansbank kartsız ATM’ye giriş projesiyle müşteriye tüm bankacılık işlemlerini yaptırabilir hale geldi

Finansbank 3 bine yakın ATM’sinde internet/mobil şubesi şifresiyle kartsız işlem devrini başlattı. Artık Finansbank müşterileri, Finansbank ATM’lerinden banka veya kredi kartı ile yapabildikleri tüm işlemleri, internet/mobil bankacılık şifreleri ile giriş yaparak, kart kullanmadan gerçekleştirebilecek.

Dünya'nın haberine göre, aslında bankalar kartsız bazı işlemleri halihazırda ATM’lerinden  yaptırıyor. Ama bu işlemlerde müşteri hep para yatıran taraf  konumunda oluyor. Finansbank bu proje ile yani kartsız ATM  işlemlerinde para çekmekten fatura ödemeye kadar bir ATM’nin  yapabildiği tüm işlem setine ulaşılmasını sağlıyor. Finansbank  Bilgi Teknolojileri, Operasyon, Kanallar ve İş Geliştirme Genel  Müdür Yardımcısı Kürşad Demirkol (yanda), “Finansbank müşterileri  artık bir Finansbank ATM’sine gittiklerinde kredi kartları ya da  debit kartları olmadan her türlü işlemi yapabilecekler” dedi.

Finansbank; ATM’lerine internet ya da mobil bankacılığa girer  gibi bağlanma özelliği getirip, kartı devre dışı bırakırken, işlem,  TCKN veya müşteri numarası girişinin ardından internet  şifresini giren müşteriye aynı bu kanallara girişte olduğu gibi bir doğrulama şifresiyle yapılacak. Cep telefonuna gelen doğrulama şifresini yazan müşteri ATM’ye kartsız erişim sağlamış olacak. Demirkol, “Şu anda da bankalar ATM’lerinden kartsız işlem yaptırıyor. Ama bu işlemlerde siz hep para veren ya da yatıran taraf oluyorsunuz” hatırlatmasını yaptı.

Her kanal, her yerde şube oldu tek şifre erişime yeter hale geldi

Ayda 3 milyondan fazla müşteriye hizmet veren yaklaşık 3 bin ATM’ye yaygınlaştırılan uygulama bundan yaklaşık 2 ay evvel başlamış. Uygulamanın başladığı ilk 2 haftada herhangi bir özel tanıtım yapılmadan 5 bin müşteri kartını kullanmadan ATM’den istediği işlemi de yapmış. Demirkol, “Biz müşteriyi hızlı bir şekilde tanımaya odaklandık. Cep telefonunuzla bizi aradığınızda sizin kim olduğunuzu bilerek işe başlıyoruz. Artık şifrenizi ATM’de de, internette de, mobil bankacılıkta da kullanabiliyorsunuz. Kısa vadede müşterimize debit kartına ya da kredi kartına ihtiyaç duymadan ATM’den tüm bankacılık işlemlerini yaptırabilmek istiyoruz” diye konuştu.

Nitekim Finansbank olarak ATM’den kartsız işlemi 3 bin ATM’ye yaygınlaştırırken internet, çağrı merkezi, mobil bankacılık ve ATM şifresi olan her müşteriyi bu hizmetten faydalanabilir duruma getirdiklerini vurgulayan Demirkol, “Her kanal her yerde şube oldu. Artık kart cüzdandan daha az çıkacak. En akıllı şifrenin kullanımını da artırmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Mobil tarafta müşteri sayısı interneti geçiyor

Mobil bankacılık kanallarında büyümenin çok hızlı olduğunu ve bu ay mobil bankacılıkta kullanıcı sayılarının internet bankacılığı müşterilerini geçeceğini de söyleyen Demirkol, “Bugün artık birinci kanalımız mobil haline geldi. Mobil kanala daha fazla yatırım yapıyoruz. Eğer bir ürün geliştireceksek ‘mobil kanal üzerinde geliştirelim’ diyoruz. Smart watch gibi yeni teknolojiler çıktığında bunları ‘nasıl mobile adapte edebiliriz?’ diye düşünüyoruz. Müşteriye daha fazla yarayacak uygulama peşinde koşuyoruz. Mobilde son olarak ana sayfaya şifresiz girme özelliği kazandırdık. Eğer siz isterseniz, bir işlem yapmadan, sadece gözlem yapabilmek için mobil bankacılık uygulamanızın ana sayfasına şifresiz girebilirsiniz. İşlem yapmak istediğinizde de parmak izinizle login olabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

Mobil bankacılık kanalı üzerinden yaptıkları yeni çalışmalar hakkında da bilgi veren Demirkol şöyle konuştu: “Akıllı telefon uygulamalarının kendi çıkarttığı bildirimler bizim çok sık kullanmak istediğimiz kanallardan biri haline geldi. Bir kampanya bildirimi yapacaksak sms gönderimi yapıyoruz. Yani hesabınıza para geldiğinde, para çıktığında ya da hesabınızın bakiyesi verdiğiniz limitin altına düştüğünde veya üstüne çıktığında müşterilere sms gönderebiliyoruz. Şimdi bunun yanında mobil bankacılık kanalı üzerinden bildirimler ileteceğimiz bir alt yapı kurduk. Bu bilgilendirme mesajlarını mobil kanal üzerinden verebilir hale geldik.”

Mobil bankacılığın aynı zamanda lokasyon bazlı uygulamalara da olanak tanıdığını kaydeden Demirkol, “Bir AVM’ye girdiğinizde cep telefonunuza notifikasyon yollayarak anında bir takım yararlanabileceğiniz kampanyalar hakkında bilgi vereceğiz. Bu yıl içinde hatta yılın ilk yarısında hizmete sunmuş olmayı hedefl iyoruz. Finansbank müşterisi lokasyon bilgisini bizimle paylaştığında hemen ‘şu anda şu AVM’desiniz ve bu mağazada şöyle bir kampanyamız var’ diyeceğiz. Müşteriye daha etkin bir şekilde ulaşabileceğiz” açıklamasını yaptı.

Teknoloji toplum içindir

Bankacılıkta hayat bir müşteri numarası ve bir şifreye doğru giderken teknolojik yatırımlar da son hızla devam ediyor. Demirkol da “Bankacılık sektöründe farklı farklı teknolojik yatırımların yapıldığını ve bunların arttığını görüyoruz. Google Glass çıkıyor, hemen bir bankacılık uygulaması Türkiye’de karşılığını buluyor. Fakat teknoloji ve bankacılık yatırımlarında bazı ürünler belli bir kitleye hitap edilebiliyor. Türkiye’de kaç müşteriyi kapsıyor dediğinizde bazılarında sayı çok sınırlı. Biz bu projeleri seçerken ‘teknolojide en önde olalım’ anlayışından ziyade ‘ne kadar çok sayıda müşteriye hitap edebiliriz’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Biz teknoloji toplum içindir diyoruz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)