BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank 9 yılda nasıl 3 kat büyüdü----

Finansbank 9 yılda nasıl 3 kat büyüdü

Finansbank 9 yılda nasıl 3 kat büyüdü
11 Mayıs 2015 - 03:39 www.finansgundem.com

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Aras, Yunan NBG'ye satılmasından bu yana geçen 9 yılda Finansbank'ın 3 kat büyümesini 'tam bağımsızlığa' bağladı

Son dönemde Türkiye pazarındaki performansları ile gündeme gelen yabancı sermayeli bankalardan biri olan Finansbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, 2006’da Yunan National Bank of Greece’ye (NBG) satılmasından bu yana geçen 9 yılda Finansbank’ı bilanço ve şube sayısı açısından 3 kat büyüttüklerini söyledi. Bunun diğer yabancı bankaların performansına kıyasla büyük bir başarı olduğunu belirten Aras sırrını, ‘tam bağımsızlık’ ile açıkladı.

Hülya Güler'in Hürriyet'teki haberine göre Finansbank’ı aldığından beri NBG yönetiminin 4 kez değiştiğini, Finansbank’ta ise halen aynı yönetimin başta olduğunu hatırlatan Aras, “İşte bu istikrar, yönetimsel ve finansal tam bağımsızlığımız bize bu başarıyı getirdi. NBG ile aramızda hissedar ve yönetim ayrımını çok iyi uyguluyoruz” dedi.

NBG YENİ BİNAYI GÖRMEDİ

Finansbank’ın NBG’den kaynak sağlayarak kredi vermediğini hatırlatan Aras, “Dolayısıyla finansal bağımsızlığımız var. Elbette hissedarımız olarak NBG yönetimi ile çok yakın ilişki içindeyiz. Ancak kendi adımızı ve markamızı koruduk. Kararlarımızı yurtdışına bağlı olmadan alabiliyoruz. Örneğin aldığımız bu yeni binayı NBG yönetimi daha görmedi bile. Bütün bunlara bizim yenilikçi, yaratıcı ve dinamik yapımız ile ürün ve hizmetlerimizi eklediğinizde sonuç böyle olumlu oldu” diye konuştu.

KREDİ KARTI STRATEJİK

Finansbank’ın özel bankalar arasında aktif sıralamasında 5. büyük banka olduğunu belirten Aras, şöyle konuştu: “Sadece aktif büyüklüğüne göre bakmak ne kadar doğru bilemiyorum. Türkiye’de 50 civarında banka var. Ancak sadece 5-6  tanesinin kredi kartı markası bulunuyor. Bunlardan biri de Card Finans ile öne çıkan Finansbank. Kredi kartı çok stratejik bir operasyon ve büyük bir yatırım gerektiriyor. Bu açıdan baktığınızda pazarda önemli bir konumdayız. Türkiye’de kredi kartına taksit yapan ilk Banka biziz.”

Baklava motifi Selçuklu figürü

Dünyaca ünlü mimar Pei Cobb Freed’in iç mimarisi dahil tasarladığı ‘Finansbank Kristal Kule’nin özellikleri özetle şöyle: 
Toplam 42 bin metrekare kapalı alana sahip. 41 katlı bina enerji tasarrufunda Silverleed sertifikalı. 257 milyon Euro’ya Soyak İnşaat’tan alınan binanın iç tasarımı 20 milyona mal olmuş. Binada sandalyeler hariç yerli mobilya kullanılması tercih edilmiş. Personelin sağlığı için tam ortodpedik sandalyeler İsviçreli Vitra’dan alınmış.   Paris’teki Louvre Müzezisi’nde Cam Piramit, Hong Kong’ta Bank of China, New York’ta Goldman Sachs, Londra’da Credit Suisse binasını da yapan mimar Freed, zeminde baklava deseni ve Selçuklu’ya ait bazı figürler kullanarak Türkiye’ye özgü dokunuşlarda bulunmuş.

Aşırı doza dikkat

SON dönemde bankacılık sektöründe artan düzenlemelere dikkat çeken Ömer Aras şöyle konuştu: “Regülasyonlar bankacılığın şartlarını zorlamaya başladı. Bu orta ve uzun vadede sektördeki insan kalitesini düşürür. Kısa vadede de kârlılığı azaltır. Bu da büyümeye verilen desteğin azalması demek ki ekonomi için çok sakıncalı. Dolayısıyla doğru doz önemli. Regülasyonda aşırı doza doğru gidiyoruz. Çok dikkat etmeliyiz. Çünkü çok kolay bir döneme girmiyoruz. Mevduatın krediye dönüşüm oranında artık limite geldik. Bundan sonra dış kaynak ihtiyacımız daha da artacak. Bu da artık global konjonktürden dolayı eskisi gibi bol ve ucuz değil.” 
 
Olgunluk dönemimizin başlangıcı


DAHA şimdiden ‘yamuk bina’ olarak ünlenen Finansbank Kristal Kule’ye taşınma işlemleri henüz sürerken bir araya geldiğimiz Ömer Aras ile elbette yeni binanın özelliklerini ve hissettirdiklerini de konuştuk. Aras, “Bizim için birçok dönüm noktası var, kuruluşumuz, 94, 98, 2001 krizleri, NBG’ye satış gibi. İşte bu binaya taşınmamız da önemli bir dönüm noktası. 28 yıllık deneyimimizde artık olgunluk dönemine geldik. Biz bu binayı hak ettik. Vites değiştiriyoruz, lig atlıyoruz. Sadece bu bina ile değil, kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde de yepyeni bir döneme giriyoruz. İstanbul’da Ümraniye’den, Levent’e, Taksim’e kadar yayılmış 8-9 binada idik. Şimdi birada çalışacağız, bu fikir trafiğimizi artıracak. Oluşan sinerji ile verimliliğimiz artacak. Daha şimdiden herkesin motivasyonu arttı, heyecanlıyız” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Firat11 Mayıs 2015 10:33

    Bu Finansbank iyiki bir bina aldı. Bir görgüsüzlüktür gidiyor. Koskaca yöneticiye binadan baska birsey konusamamak yakişmiyor.