BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkErgun Özen'den duygusal veda!----

Ergun Özen'den duygusal veda!

Ergun Özen'den duygusal veda!
27 Temmuz 2015 - 11:22 www.finansgundem.com

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Garanti Bankası yeni genel müdürünün açıklamasının ardından önemli bir açıklama yaptı

Doğuş Grubu’nun elinde bulunan yüzde 14,89 Garanti Bankası payının İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’ya (BBVA) devri tamamlandı.
 
Devirle payı yüzde 39,9’u bulan BBVA, ana hissedar konumuna geldi.
 
Ortaklık mutabakatına göre bankanın Yönetim Kurulu’nda 10 üye yer alacak  10 üyenin 7’si BBVA, 2’si Doğuş Grubu tarafından belirlenecek  2000’den beri Genel Müdür olan Ergun Özen de görevini Eylül ayında Ali Fuat Erbil’e bırakacak.

ŞAHENK HİSSE YAPISINI AÇIKLADI
 
Garanti’nin yeni hisse yapısı Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve BBVA Başkanı Francisco Gonzalez tarafından basın toplantısı ile açıklandı. Şahenk, “Doğuş Grubu olarak tüm resmi onayların ardından Garanti Bankası’nda yüzde 14,89 payımızı daha BBVA’e devrettik. Böylece BBVA’in payı yüzde 39,9, grubumuzun payı yüzde 10 oldu. Garanti’nin dünya oyuncusu olduğunu görmek bizim için gurur verici. Büyük emekler vererek yetiştirdiğiniz öğrencinizin Dünya Bankası Başkanı olması gibi.” dedi.
 
ERGUN ÖZEN'E ÖVGÜ DOLU SÖZLER


Şahenk, ayrıca 2000 Nisan ayından bu yana Garanti Bankası’nda Genel Müdür olarak görev yapan Ergun Özen’in bayrağı Ali Fuat Erbil’e devrettiğini bildirdi. Şahenk, “Ağır sorumluluğu her anlamda başarı ile yerine getiren, Garanti’yi Garanti yapan, başarılı kılan Ergun Özen’e teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
 
SİYASİ SORULARA YANIT VERMEDİ


Gazetecilerin siyasi sorunların ve olayların arttığı bu dönemde BBVA’in yatırımın nasıl yorumlanması gerektiği sorusunu Şahenk, şöyle cevapladı:
 
“Şu an pek çok marketten para çıkarken BBVA gibi bir yatırımcının Türkiye’ye gelmesi ve yatırıma devam etmesi önemli. Bu  Türkiye finans sektörüne, Türkiye ekonomisine güvenin en önemli işareti olmalı.
 
Türkiye’den kimi yabancı bankaların çıkacağı iddia edildi. Bu dönemde böyle bir yatırımın yapılması simgesel olarak çok önemlidir.’
 
Koalisyon ve erken seçim ile ilgili sorulara ise Ferit Şahenk, “Siyaset ile ilgili yorum yapmadım, yapmam da. Benden siyasi bir şey duyamazsınız.” karşılığını verdi.

GARANTİ DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN BİRİ

BBVA Başkanı Francisco Gonzalez de Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu vurguladı ve şunları dile getirdi:
 
 “Türkiye güç şartlara rağmen ekonomiyi büyüttü, kalkındırdı. Güçlü ekonomik ve siyasi istikrarı olan ülkenin girişimci kültürü de var. Bunun yanında Garanti dünyanın en iyi bankalarından biri. Umut ediyorum bu aldığımız paylar, Garanti Bankası’nın yararına olacaktır. Bu hem BBVA hem Garanti’nin yararına olacak bir durum.”
 
Gonzalez, Garanti’nin BBVA’e 400-500 milyon Euro katkı sunacağını belirtti.
 
Gonzalez, ilave olarak Erbil’i yeni görevinde başarılar diledi, Özen’e de verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

ÖZEN'DEN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DUYGUSAL VEDA
 
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise BBVA’e yapılan hisse devrinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Özen, görev döneminde pek çok şeye tanık olduğunu anlattı ve “Görmediğim kalmadı ama bu deneyim getirdi.” dedi. Konuşma sırasında duygusal anlar yaşayan ve gözleri dolan Özen’in halefi Ali Fuat Erbil ise bu dönemin rehavete kapılmamaya, çalışmayı gerektirdiğine işaret etti.
 
Öte yandan basın toplantısında duygulanan Özen’in yanında Ferit Şahenk vardı. Özen’e ilk sarılan Şahenk oldu, onu Gonzalez ve Erbil takip etti.

ERBİL'DEN İLK AÇIKLAMA

Fuat Erbil ise “Uzun yıllar omuz omuza çalıştığım Ergun Özen’in liderliğinde yaşadığımız bankacılık serüveni, bize eşsiz bir deneyim kazandırdı. Ergun Bey’den devraldığımız bu emaneti başarıyla yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • thunderbird31 Temmuz 2015 10:05

    Kimse diğer dünyaya dolarları ve yumoşları transfer edemiyor. Freeman arkadaşın yorumuna konu olan personellerin ahları , transfer olabiliyor :)

  • Freeman30 Temmuz 2015 15:57

    Ergun Bey işine son verdirdiği dünya kadar personelini şimdi daha iyi anlar artık

  • Realist29 Temmuz 2015 19:01

    15 yıl icinde cikardiklari banka calisanlarini bir an olsun dusunduler mi acaba. bu insanlar ne yiyor ne iciyor diye. Savaslari komutanlar kazanmaz. Bakalim bu bedelleri nasil odeyecekler bu insanlar. sevgiler selamlar

  • parlayan yıldız29 Temmuz 2015 09:31

    Ayrılacak GMY ler belli olmuş. Turgay Gönensin, Adnan Memiş ve Aydın Şenel. Osman Tüzün İK dan sorumlu GMY olmuş. Turgay Gönensin YK üyesi olarak Garanti Faktoring te göreve devam edecekmiş.

  • Ex banker27 Temmuz 2015 17:24

    Türkiye'nin en başarılı banka CEO su idi Ergun Özen...

  • iris27 Temmuz 2015 15:34

    GMY sayısı düşürülecek ilk etapta..Bazı GMY pozisyonları 'koordinatör' olarak konumlandırılacak..

  • thunderbird27 Temmuz 2015 13:55

    Ergün beyin Akın beyden görevi teslim aldığı günü hatırlıyorum , altında kısa paçalı kot pantolunla sahneye çıkmıştı. Çok komikti. Bankanın başarısında Şartlar ve akp rüzgarının en büyük etkisi vardır.