BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Fed Haziran’da faiz artışına gidebilir'----

'Fed Haziran’da faiz artışına gidebilir'

'Fed Haziran’da faiz artışına gidebilir'
22 Kasım 2014 - 15:34 www.finansgundem.com

Berenberg Bank İngiltere Başekonomisti Robert Wood, ABD Merkez Bankası'nın 2015 yılının Haziran ayında faiz artışına gidebileceğini belirtti.

Berenberg Bank İngiltere Başekonomisti Robert Wood, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2015 yılının haziran ayında faiz artışına gidebileceğini belirtti. Wood, düşük enflasyon ve gerileyen petrol fiyatlarından dolayı Fed'in faiz artışından önce birtakım önlemler alması gerektiğini ifade etti.
Enflasyon düşük olduğu sürece para politikasının da buna göre belirlenmesi gerektiğini kaydeden Wood,  işsizlik oranındaki düşüş ve ekonomideki iyileşmeler dikkate alındığında, ABD ekonomisi için yüksek Faiz oranlarının düşük faiz oranlarına göre daha uygun hale gelmeye başladığını vurguladı.
Fed'in 2015 yılının haziran ayında faiz artışına gidebileceğini ancak düşük seyreden ücret artışlarından dolayı bunun kademeli gerçekleşebileceğini söyleyen Wood, faiz oranlarının 2015 sonunda yüzde 1, 2016 yılında ise yüzde 2,25'e ulaşmasını beklediğini aktardı.
Bazı Fed üyelerinin faiz artırımına yönelik sözel yönlendirmede kullanılan "kayda değer süre" ifadesinin kaldırılmasına yönelik görüş bildirdiğini, Fed'in hala "Güvercin" bir duruş sergilediğine dikkati çeken Wood, Fed üyelerinin "Şahin" bir politika izleme konusunda isteksiz davrandığını bildirdi.
Capital Economics Amerika Başekonomisti Paul Ashworth ise Fed'in finansal piyasalardaki volatiliteyi fazla önemsemediğini, faiz oranlarının beklenenden daha önce artırılabileceğini dile getirdi.
ING Group Uluslararası Başekonomisti Rob Carnell da Fed'in kademeli bir şekilde faiz artış sürecine doğru ilerlediğini, "kayda değer süre" ifadesinin kaldırılmasına yönelik tartışmaların aralık toplantısında olmayabileceğini kaydetti. Carnell, Fed'in Euro Bölgesi, Japonya ve Çin'deki kırılganlıkları fazla abartmak istemediğini savundu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir bilen23 Kasım 2014 20:54

    Petrol fiyatlarindaki asagi hareketin dunya ekonomilerindeki olumlu sinyalleri gorulmeden arttiramaz, zaten arttiracagida 0.25 baz puan, bunu sanki dunyanin sonu gibi onumuze koyup duruyorlar...krizden once sert arttirmisti gordu sonunda ne oldugunu...

  • ender22 Kasım 2014 19:58

    faiz artışı ABD nin sonu olur.