Ana SayfaBankacılıkFaizde ‘tek hane’ günleri---

Faizde ‘tek hane’ günleri

1 / 16
Faizde ‘tek hane’ günleri
05 Ağustos 2014 - 08:55 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın geçen hafta bir hafta vadeli repo faizini 0.50 puan daha aşağı çekerek yüzde 8.25’e indirmesi, mevduat faizlerini de tek haneli rakamlara taşıdı. Yaklaşık 10 gün önce 100 bin TL ve üzerindeki mevduatlar için yüzde 10-11 arasında faiz uygulayan bankalar, bu kısa süre içinde iki kez faiz indirimi yaptı. Art arda yapılan bu indirimler yüzünden bugün artık yüzde 10 faiz veren banka kalmazken en hatırlı bireysel ve kurumsal müşteriler bile maksimum yüzde 9.5 faize razı olur hale geldi.

Bankacılık çevreleri yüksek enflasyon ve cumhurbaşkanlığı seçimi belirsizliği nedeniyle Merkez Bankası’nın (MB) önümüzdeki ay faizlerinde indirim yapmayacağı görüşünde. Ya da olası indirimin yüzde 0.25 ile sınırlı kalması bekleniyor. Bu yüzden kısa vadede mevduat faizlerinde önemli bir düşüş beklentisi bulunmuyor. Buna karşın yükseliş beklentisi ise hemen hemen hiç yok. Çünkü Merkez Bankası’ndan önümüzde ki ay bir indirim gelmese bile yılsonuna kadar yarım ile bir puan arasında bir indirim gerçekleşmesi bekleniyor. Buna göre bankaların hatırlı müşterilerine bile yüzde 8.5’i aşamayacak faiz vereceği öne sürülüyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster