BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkErmenilerden Ziraat Bankası'na dava!----

Ermenilerden Ziraat Bankası'na dava!

Ermenilerden Ziraat Bankası'na dava!
12 Şubat 2015 - 10:44 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, banka aleyhine iki Ermeni tarafından açılan dava hakkında açıklama yaptı

TBMM KİT Komisyonu'nda Ziraat Bankası AŞ'nin 2012'ye ilişkin bilanço ve netice hesapları görüşüldü.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın yaptığı konuşmada, bankanın geçen yıl yeniden yapılanma projesinin ana safhalarını tamamladığını ve müşteri odaklı iş modeli ile müşterileri adına bankacılık sektöründeki rekabete daha hazırlıklı hale geldiğini söyledi. Bankanın 2015 hedeflerine ilişkin bilgi veren Aydın, şunları kaydetti:

"Ziraat Bankası 2015'te; İstanbul, büyüyen şehirlerimizin yeni merkezleri, banka şubesi olmayan ilçelerde yeni şubeler ve teknoloji kullanımı ile butik şubeler açarak 2 bin şubeli bir banka olmayı hedeflemektedir. 2015'te faaliyete başlayacak Katılım Bankası'nın kuruluş çalışmalarında sona yaklaşılmış olup, ayrıca Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurulması planlanmaktadır. Ziraat Bankası, 16 farklı ülkede 85 noktadaki şube, temsilcilik ve iştirak bankaları ile uluslararası alanda en yaygın hizmet ağına sahip Türk bankası konumunu güçlendirerek sürdürmektedir. Karadağ ve Kosova'da bankacılık yapmak, Azerbaycan'da yüzde 100 Ziraat Bankası sermayeli yeni bir Banka kurmak, Çin'de temsilcilik açmak, Malta veya Bahreyn'de off shore şube kurmak için çalışmalar yapılmaktadır."

Ermenilerce bankaya açılan dava

Bankaya iki Ermeni tarafından Amerika'da açılan ve maddi talepte bulunulan davaya ilişkin de bilgi veren Aydın, şunları kaydetti: "Ermeniler, Ziraat Bankası ve Merkez Bankası'nı dedelerinin parasıyla kurduğumuzu gerekçe göstererek çok önceleri dava açmışlar. İyi bir avukatlık ücreti ödüyoruz ama davayı takip ediyoruz. Bir karar olmadı. Merkez Bankası ile bizim Amerika'da ofisimiz olmasa belki de dava açılmayacak. Mahkemeyi kazanacağız. Ellerinde bir belge de yok. Başbakanlık'ta da bir ekip kuruldu, tarihi vesikaları da araştırıyor. Ziraat Bankası, Balkanlar'da kurulmuş bir banka. Adana'daki dedeleri vasıtasıyla talepte bulunuyorlar. Gerekli gayreti gösteriyoruz. Davayı kaybedeceğimizi düşünmüyoruz."

Hükümlü istihdam edip etmeme konusunda serbest olduklarını ifade eden Aydın, engelli istihdamından ise kaçınmadıklarını, geçmişte bu konuda açık olabileceğini ama 2013'ten itibaren açıkları bulunmadığını kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)