BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriDüşük faizi biz de isteriz ama...----

Düşük faizi biz de isteriz ama...

Düşük faizi biz de isteriz ama...
14 Temmuz 2014 - 06:13 www.finansgundem.com

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, Londra'daki Euromoney'in ödül töreni öncesi açıklamalarda bulundu: Biz de düşük faiz isteriz ama sürdürülebilir olmalı

Merkez Bankası’na yönelik eleştirileri değerlendiren Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, banka olarak atılan adımların sürdürülebilir olmasına önem verdiklerini söyledi. Binbaşgil, “Faizin düşmesi için enflasyonunun düşmesi lazım” dedi.

Kadife Şahin'in Milliyet'te yer alan haberinde faizin enflasyonun altında olmasının negatif reel faiz demek olduğunu belirten Binbaşgil, artık gelişmekte olan ülkeler için negatif reel faizin pek mümkün gözükmediğini söyledi.

2014 yılında sektörde kredilerin yüzde 17’ler civarıda büyümesini öngördüklerini belirten Binbaşgil, Akbank’ın yüzde 20 büyüyeceğini söyledi. Bireysel krdilerin yüzde 10 civarı, Türk Lirası ticari kredilerin ise yüzde 20-25 civarında büyümesini beklediklerini kaydeden Binbaşgil, sektörde mevduatın ise yüzde 15 büyümesini beklediklerini ifade etti.

‘Kârlar düşecek’

 Bankacılık sektörünün karlılığının son dönemlerde bir miktar düştüğünü söyleyen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, faizler yükseldiği zaman bankacılık sektörünün karlılığının düştüğünü vurguladı.

Finans yayın grubu Euromoney’in “2014 Mükemmellik Ödülleri” töreni öncesi Londra’da gazetecilerle bir araya gelen Binbaşgil, “Bankalar aslına bakarsanız faizlerin düşmesini ve ekonominin büyümesini ister. Ne kadar büyüme olursa, ne kadar talep olursa, bir yandan da faizler düşerse bankacılık sektörü için bu iyidir. Kârlar da genellikle bu tip durumlarda yükselir” dedi. Binbaşgil, faizlerin düşmesi durumunda ise üçüncü ve dördüncü çeyrekte geçen yılki kârlaların yakalanacağını ifade etti.

10 yılda 5’inci ödülünü aldı

Euromoney tarafından düzenlenen “2014 Mükemmellik Ödülleri”nde Akbank, “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi. Londra’daki törende, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, son on yılda bu ödülü beşinci kez kazanarak önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Euromoney ödülünün çok prestijli bir ödül olduğunu belirten Binbaşgil, “Bu ödülü bize 2013 rakamlarına göre verdiler. Gelirlerimizi etkilese de Akbank olarak makro ihtiyadi tedbirleri destekliyoruz” diyen Hakan Binbaşgil, şöyle konuştu:

“2013 yılında sektör yüzde 19 büyürken bizim KOBİ, ticari ve kuurmsal kredilerimiz yüzde 31 büyümüş. Kredi kartlarında da eskiden yüzde 35 büyürken, bunu yüzde 5’e düşürmüşüz. Bunu bilinçli olarak yaptık.”

‘Kimse mutlu olmayacak’

Binbaşgil, bankaların müşterilerinden tahsil edecekleri ücret ve komisyonlarla ilgili BDDK’nın açıklayacağı tarifeye ilişkin, “Hiçbir taraf mutlu olmayacak gibi. Düzenleme yaygın bankaları daha çok etkileyebilir” yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)