BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDövizzedeler için kritik gün----

Dövizzedeler için kritik gün

Dövizzedeler için kritik gün
17 Nisan 2014 - 07:32 www.finansgundem.com

Meclis’e giden dövizzedelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyetlerini iletti. Şimdi gözler Erdoğan'da...

İktidar ve muhalefet gruplarının Meclis’te uzlaşarak gündeme getirdiği, ‘döviz kredisi borçlarının yeniden yapılandırılması’ düzenlemesine ilişkin Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) yayınladığı genelge yeterli olmayınca, dövizzedeler yeniden soluğu TBMM’de aldı.

Habertürk'ün haberine göre, Japon Yeni ve İsviçre Frangı ile konut kredisi alan ancak bu para birimlerindeki ani değerlenmeyle birlikte borçları katlanan binlerce dövizzede, TBB’nin mart ayında yayınladığı genelgedeki, ‘banka ile mahkemelik olmama’, ‘borcunu daha önceden TL’ye çevirmeme’ gibi maddelere takılmıştı. Hal böyle olunca da dövizzedelerin tamamına yakını için TBB’nin genelgesi bir anlam ifade etmemişti.

30 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Geçen salı Meclis’e giden dövizzedelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyetlerini ilettiği ve Erdoğan’ın da 30 bin kişiyi bulan dövizzedelerin sorununun çözülmesi talimatını verdiği öğrenildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber’in TBB Genel Sekreteri Ekrem Kesin ile bir araya geldiği ve sorunun çözülmesi için görüştüğü belirtildi. Berber’in bankalardan, her ne aşamada olursa olsun dava açanların ve borçlarını daha önce Türk Lirası’na çeviren ya da yapılandıranların genelge kapsamında tutulmasını istediği kaydedildi. TBB’nin dün temsilci bankalarla bir araya geldiği, bugün ise dövizzedelerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ömer öner23 Mayıs 2014 11:49

    yılan hikayesine dönen bu durumun bir an önce netleştirilmesi gerekir magdurlar olarak cok sıkıntılar cekıyoruz iktidarın bir an once yaptırım gucunu kullanması gerek, algı secim yatırımı algısına dönüşüyor başbakanımızdan,meclisimizden,bankalar birliğinden ricamız muspet yada menfi net bir acıklama yapılması guvence verip pardon demek hiç hoş olamadı,, ilgili bankalara muracatlarımızı yaptık ama 2 ay oldu hep oyalayıcı cevaplar alıyoruz hiç hoş değil,,tavsiye kararı ile olmuyor belli oldu,,

  • ersin17 Nisan 2014 14:09

    devlet senin parandan bize vermesin zaten.niye versinki biz sadece bankaların haksız kazancın dolayı mağduruz.normal faizini alıdıklarında bile çok karlılar zaten.aşırı kar yaptılar ve biz aşırı derecede mağdur olduk onu da bankalar temizleyecek..vatandaşla alakası yok bunu.

  • Barış17 Nisan 2014 08:17

    Ne güzel iş,sen kalk yıllık %10 faizle Türk lirası kredi kullanma,açıkgözlülük yapıp %1 faizle japon yenine,isviçre frangına koş,evdeki hesap çarşıya uymayınca ''yandım,devlet yetiş!''de...Herkes tercihinin ceremesine katlanır/katlanmalı.Eğer devlette bizden topladığı vergilerle falan bunları sübvanse ederse hakkım haram olsun!!!