BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev proje için kamu bankalarından 3.5 milyar euro----

Dev proje için kamu bankalarından 3.5 milyar euro

Dev proje için kamu bankalarından 3.5 milyar euro
01 Temmuz 2015 - 06:41 www.finansgundem.com

Üçüncü havalimanı'nın 4.5 milyar euroluk finansmanında 3.5 milyar euroluk kısmını kamu bankaları sağlayacak

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için bankalardan kullanılacak toplam 4.5 milyar euroluk kredinin 3.5 milyar euroluk kısmı üç kamu bankasından sağlanacak. Reuters'a konuşan konu hakkında bilgi sahibi bir bankacı, finansman paketinin Ağustos ayı sonuna doğru tamamlanabileceğini ancak proje sahiplerinden istenen belgelerin tamamlanmasının uzun sürmesinden dolayı kapanışın Kasım ayını bulabileceğini söyledi.

Aynı bankacı, "Fiyatlama konusunda kamu bankaları çok daha agresif oldukları için bu finansmanın 3.5 milyar eurosu üç kamu bankasından gelecek" dedi.

Cengiz-Limak-Kolin-Kalyoncu-Mapa konsorsiyumu İstanbul üçüncü havalimanının 25 yıllık işletme hakkı için Mayıs 2013'te yapılan yap-işlet-devret ihalesini kira bedeli olarak 22.152 milyar euro+KDV teklif ederek kazanmış ve İGA Havalimanı İşlemesi A.Ş'yi kurmuştu. İlk etapta havalimanında 6.0-6.5 milyar euroluk yatırım planlanırken kalan miktar özkaynaklardan karşılayacak. 29 Ekim 2017'de açılması hedeflenen havaalanının ilk aşamada 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olması planlanıyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup01 Temmuz 2015 07:14

    Keşke ihale yapılmadan önce finansmanın kamu kaynaklarından yapılacağı açıklansaydı, belki daha iyi teklifler gelirdi. İkinci sınıf ülkelere yakışan bir yöntem.