BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankaya inanılmaz ceza geliyor----

Dev bankaya inanılmaz ceza geliyor

Dev bankaya inanılmaz ceza geliyor
30 Mayıs 2014 - 13:24 www.finansgundem.com

ABD, İran yaptırımlarını delmekle suçladığı BNP'den soruşturmadan vazgeçmek için $10 milyar istiyor

ABD'de yayımlanan Wall Street Journal gazetesi, Fransız bankası BNP Paribas BNPP.PA hakkında İran'a yaptırımları deldiği şüphesiyle soruşturma yürüten ABD Adalet Bakanlığı'nın soruşturmayı sona erdirmek için bankanın ceza olarak 10 milyar dolar ödemesini istediğini bildirdi. Wall Street Journal'da dün yayımlanan haberin ardından BNP Paribas hisseleri bugün yüzde 5 değer yitirirken, haberde tarafların 10 milyar doların altında bir tutar üzerinde anlaşabilecekleri belirtildi.

EN AĞIR CEZALARDAN BİRİ OLACAK

Üzerinde uzlaşılan tutar 10 milyar doların altında olsa bile şu ana kadar bir bankaya verilen en ağır para cezalarından biri olacak. Tutar, BNP'nin bilançosunda hukuki maliyetler için ayırdığı karşılıkların da üzerinde yer alıyor.

BNP bilançosunda dava ve hukuki cezalar için yaklaşık 2.7 milyar euro (3.7 milyar dolar) karşılık ayırdı. Reuters'a bu ay bilgi veren kaynaklar, ABD'li yetkililerin BNP Paribas'dan 5 milyar doların üzerinde ödeme istediklerini belirtmişti. BNP Paribas ve ABD Adalet Bakanlığı konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. Haberde tarafların birkaç haftadan önce anlaşmasının beklenmediği ifade edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)