BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankadan 57 milyon dolarlık hata----

Dev bankadan 57 milyon dolarlık hata

Dev bankadan 57 milyon dolarlık hata
26 Eylül 2014 - 09:13 www.finansgundem.com

ABD'nin büyük bankalarından U.S. Bank, uygunsuz faturalamadan ötürü müşterilerine 48 milyon dolar geri ödeme yapacak

ABD'li banka U.S Bank'nın uygunsuz faturalama hatası 57 milyon dolara mal oldu. Tüketicinin Finansal Haklarını Koruma Dairesinden (CFPB) yapılan açıklamaya göre U.S. Bank, ek servisler için faturalandığı halde bunlardan yararlanmayan 420 bin müşterisine geri ödeme yapacak. Bankanın, uygunsuz faturalarından mağdur müşterilerine iade edeceği tutarın 48 milyon dolara yakın olduğu bildirildi.

MALİYET 57 MİLYON DOLAR

Minneapolis merkezli U.S. Bank, ayrıca CFPB'ye 5 milyon dolar ve ABD Hazine Bakanlığına 4 milyon dolar olmak üzere 9 milyon dolarlık ceza ödeyecek. Böylece, yanlış faturalamanın bankaya maliyeti yaklaşık 57 milyon dolar olacak.

CFPB Direktörü Richard Cordray, konuya ilşkin açıklamasında "Bankaları ek servisleriyle ilgili uygulamaları konusunda sürekli uyardık. Tüketicilere zarar verecek uygulamaları önlemek için gerekli ne varsa yapacağız" dedi.

U.S. Bank ise kredi kartı izleme, kişisel gizlilik ve kimlik koruması gibi ek servislere ilişkin faturalarda ortaya çıkan hatalardan dolayı pişmanlık duyduklarını açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı ve CFPB son yıllarda bankacılık sektörü üzerindeki denetimlerini sıkılaştırmıştı. Benzer hatalardan dolayı cezaya çarptırılan diğer finansal kuruluşlar arasında Bank of America, JP Morgan Chase, American Express ve Discover da yer aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)