BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank devlet desteği alabilir!----

Deutsche Bank devlet desteği alabilir!

Deutsche Bank devlet desteği alabilir!
10 Şubat 2016 - 15:55 www.finansgundem.com

Morgan Stanley'nin eski CEO'su John Mack'a göre, Deutsche Bank, borç ödemelerini yapma kabiliyeti konusunda yatırımcılara güven vermeli

Morgan Stanley'nin eski CEO'su John Mack, Bloomberg Television'a verdiği mülakatta, "Benim kafamda soru işareti yok, Deutsche Bank'ın her kuruşu iyi durumda. Dün duyduğum, bankanın faiz ödemelerini yapamayacağı olasılığı çok saçma. Hükümet böyle bir duruma müsade etmeyecektir" dedi.

Mack, Alman otoriteler bulunduğumuz noktada, ABD'nin 2008 finansal krizinde yaptığı gibi açığa satışı yasaklamamalı diyerek, Bundesbank'ın Deutsche Bank'ı destekleyici bir açıklama yapması gerektiğini söyledi. Çarşamba günü, Deutsche Bank hisse senetleri son 7 yılın en hızlı yükselişini kaydederek yıl başından bu yana yüzde 40'ı aşan kayıpların bir kısmını geri aldı.

Mack, "İnsanlar aşırı tepki veriyor. Bankanın ismi Deutsche Bank. Bu bir Alman bankası. Politik olarak, ayakta durmaları sağlanacaktır, eğer güvenlik ihtiyacı doğarsa bu sağlanacaktır." dedi.

Konuyla ilgili bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Deutsche Bank tahvil alım programıyla yatırımcı endişelerini gidermeyi planlıyor. Mack, bankasnın borçlarındaki düşüş nedeniyle böyle bir hareketin mantıklı olduğunu söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)