BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank'tan Çinli Sinosure ile iş birliği----

Denizbank'tan Çinli Sinosure ile iş birliği

Denizbank'tan Çinli Sinosure ile iş birliği
16 Kasım 2015 - 15:20 www.finansgundem.com

Denizbank, iş birliği doğrultusunda iki ülke yatırımcısının sigorta ve finansman ihtiyacının karşılanmasında etkin rol üstlenecek.

Denizbank, Çin İhracat ve Kredi Sigorta Kurumu Sinosure ile iş birliği yaptı.
Bankadan yapılan açıklamaya göre Denizbank, Çin İhracat ve Kredi Sigorta Kurumu Sinosure ile iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma ile Sinosure, büyük ölçekli makine alımlarından ara malı ithalatına, altyapı projelerinden enerji ve telekomünikasyona kadar pek çok alanda Türkiye'de yapılacak yatırımlar için Denizbank'a 500 milyon dolar tutarında kredi sigortası güvencesi verdi.

Anlaşma kapsamında Çinli firmaların Türkiye'de gerçekleştireceği projeler için Denizbank'a sunulan bu sigorta desteği ile yatırım malı ithalatı olan ve Çinli firmalarla ortak yatırıma giren Türk firmalarına daha uzun vadeli ve uygun maliyetli finansman sağlanması hedefleniyor. Denizbank, iş birliği doğrultusunda iki ülke yatırımcısının sigorta ve finansman ihtiyacının karşılanmasında etkin rol üstlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, şunları kaydetti:
"Türkiye, Çin'in Asya'da en büyük, dünyada ise Almanya'dan sonra ikinci büyük ticaret ortağı konumunda. 2000 yılında sadece 1,3 milyar dolar olan Türkiye-Çin ticaret hacminin, günümüzde 28 milyar doları aştığını ayrıca Çin'in doğrudan Türkiye'deki yatırımlarının özellikle son 3 yılda ivme kazanarak toplamda 1 milyar dolara yaklaştığını görüyoruz. Uzun vadeli yatırımlar her zaman önemli finansman desteği gerektirir. Denizbank olarak son 10 yılda enerji, altyapı, turizm, sağlık ve eğitim sektörleri öncelikli, 300'e yakın projeye yaklaşık 20 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman sağladık.

Finansman sağlanan projeler içerisinde enerji ve altyapı yatırımlarına öncelik verildi. Buna, Türkiye tarihinin en büyük projesi konumundaki 3. Havalimanı'nın birinci etabının finansmanı için oluşturulan 6 bankalık konsorsiyumu örnek gösterebiliriz. Denizbank, 500 milyon avroluk payı ile konsorsiyum dahilindeki özel bankalar arasında en yüksek tutarı sağlayan banka oldu."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)