BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank adalet arayacak----

Denizbank adalet arayacak

Denizbank adalet arayacak
12 Aralık 2014 - 16:42 www.finansgundem.com

DenizBank, ABD’den sonra AB mahkemesinde adalet arayacak

Batılı ülkelerin Rus devlet bankalarına uyguladığı yaptırımlar tamamı Rus Sberbank’a ait Türkiye’deki DenizBank faaliyetlerini olumsuz etkileyince, banka yönetimi ABD’den sonra benzer davayla AB mahkemesi kapısını çaldığı bildirildi.

Rusya’da iş çevrelerine hitap eden RBC ajansının DenizBank yönetimine dayanarak verdiği habere göre DenizBank’ın yaptırımlara itiraz başvurusu T-798/14 numarasıyla görüşülmek üzere kayda alındığı belirtildi. AB mahkemesine yapılan yaptırımlara itiraz başvurusunda DenzBank’ın Sberbenk’a ait olmasına rağmen, tamamen Türkiye’deki yasa ve yönetmelikler çerçevesinde faaliyet yürüttüğü ve Rusya’daki Sberbank ile organik bağı bulunmadığı savunmasını yapacak. Geçtiğimiz ay benzer şekilde ABD’nin uyguladığı yaptırımlara itiraz eden DenizBank, ABD Ticaret Bakanlığı ile görüşmeler sonunda kara listeden çıkmayı başaran ilk Rus bankası olmuştu. Sberbank Eylül 2012'de Belçikalı Dexia'dan Denizbank hisselerinin yüzde 99.85'ini satın almıştı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)