BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse'in karı beklentilerin altında----

Credit Suisse'in karı beklentilerin altında

Credit Suisse'in karı beklentilerin altında
16 Nisan 2014 - 07:57 www.finansgundem.com

Credit Suisse'in karı, ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 azaldı

Credit Suisse Group AG ilk çeyrekte yatırım bankacılığındaki kazançlardaki düşüşün etkisiyle ilk çeyrek kârının yzüde 34 gerilediğini açıkladı.

İsviçre'nin en büyük 2. bankası olan Credit Suisse'in net geliri ilk çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemindeki 1.3 milyar frank düzeyinden 859 milyon franka (976 milyon dolar) geriledi. Credit Suisse'in hisseleri, bankanın Bloomberg anketine katılan 7 analistin medyan tahmini olan 1.09 milyar frankın altında kâr açıklamasının ardından İsviçre'deki seansta sert düşüş kaydetti.

Nomura Holdings Inc.'in Londra'daki analistlerinden Jon Peace, kârdaki düşüşün sabit getirili varlık ve hisse işlemleri, perakende ve varlık yönetimindeki paralellik ve servet yönetimindeki maliyet kontrollerinin neden olduğu düşüşten kaynaklandığını söyledi.

Credit Suisse'in hisseleri Zürih saatiyle 09:16 itibarıyla yzüde 2.8 aşağıda 27.06 franktan işlem görüyor.  

İsviçre'nin en büyük ikinci bankası konumundaki Credıt Suisse, tıpkı UBS'in daha önce izlediği stratejiye benzer bir yol izleyerek yatırım bankacılığı biriminde küçülme planlıyor.

Credit Suisse’in CEO'su Brady Dougan, söz konusu adım ile birlikte bankanın hisse değerlerini yeniden yükseltmeyi hedefliyor.  

Bloomberg verilerine göre Credit Suisse'in hisseleri UBS'in hisselerinin altında seyrediyor ve söz konusu fark UBS'in 2012 yılında operasyonlarındaki küçülme hamleleri sonrası arttı.

İsviçre'nin en büyük bankası konumundaki UBS'in piyasa değeri, Credit Suisse'inkinin yüzde 52 üzerinde fiyatlanıyor.

JPMorgan Chase analistlerinden Kian Abouhossein, Credit Suisse'in sabit getirili operasyonlardaki bağımlılığının azalması gerektiğini savundu.

Credit Suisse'in menkul kıymetler birimindeki 19 bin 700 olan çalışan sayısının yüzde 15 oranında düşürülmesi gerektiğini ifade eden Abouhossein, "Tüm piyasa katılımcıları, analist ve yatırımcılar, bankaların açıklanan adımların ötesinde yeniden yapılandırılmalara olumlu bakıyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)