BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup'tan Türk bankaları için uyarı----

Citigroup'tan Türk bankaları için uyarı

Citigroup'tan Türk bankaları için uyarı
22 Mayıs 2015 - 15:17 www.finansgundem.com

Citigroup'tan, "Türk bankacılık hisselerinde satış bitti fakat iyimser olmak için yeterli değil" açıklaması geldi

Citigroup, Türkiye'de bankacılık endeksinde son dönemlerde yaşanan satış dalgasının sonlandığını, ancak iyimser olmak için çok fazla bir neden olmadığını belirtti ve hisseler için tavsiyesini indirdi.

Yayınlanan araştırma raporunda son dönemlerde gösterge tahvil getirilerinin düşmesi ve TL'nin değer kazanmasıyla beraber bankacılık endeksinin Mart ayında gerilediği dip seviyeden bu yana yüzde 4 yükseldiğinin not edildi.

Raporda, kredi mevduat oranlarının yüzde 107'de olması nedeniyle mevduat fonu maliyetinin yüksek kalmaya devam edeceği ihtimaline işaret edilerek iyimser olmanın zor olduğu belirtildi.
              
Piyasaların 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerde şimdiden pozitif bir sonucu fiyatladığı ve bunun da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çoğunluğu kazanarak yeniden tek başına iktidar olmasının tahmin edildiği raporda, böyle bir durumun tahvil getirilerinde hızlı bir yükseliş yaratarak bankalar için düşük fonlama maliyetine yol açabileceği ifade ediliyor.
              
Citigroup bu durumu "Sektöre dair negatif duruşumuza yönelik en önemli yukarı yönlü risk" olarak tanımlıyor.
              
Citigroup, bu pozitif senaryo karşısında ise küresel tahvil getirilerinin yükselmesi ve Fed'in faiz artırma ihtimali, yavaşlayan ekonomik büyüme ve seçimlerin sonucuna dair yüksek belirsizliğin devam ettiğini vurguladı. Bu belirsizlikten dolayı piyasalar için seçim sonrasına dair güçlü bir görüş belirtmek istemediğini, fakat baz senaryolarının ılımlı bir pozitif tepkiyle beraber 10 yıllık tahvil getirilerinin bugünün seviyesi olan yüzde 8.85'ten yüzde 8.5'e gerilemesi olduğunu ifade etti.
              
Türk bankaları için hedef fiyatlarını indiren Citi, Garanti Bankası, Halkbank, Yapı Kredi  ve Vakıfbank hisseleri için tavsiyesini ise "al"dan "nötr"e indirirken, İş Bankası için tavsiyesini de "al"dan "sat"a çekti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)