BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık​Citigroup Rusya risklerini azaltıyor----

​Citigroup Rusya risklerini azaltıyor

​Citigroup Rusya risklerini azaltıyor
01 Ağustos 2014 - 18:25 www.finansgundem.com

Rusya'da en çok şubeye sahip ABD bankası Citigroup, yaptırımların ağırlaşması ile Rusya'dan kaynaklanan riskini azalttı

Rusya'da en çok şubesi olan Amerikan bankası Citigroup, Ukrayna krizi nedeniyle uygulanan yaptırımların ardından Rusya kaynaklı yükümlülüklerini azalttı.

New York merkezli banka bugün, Haziran'da sona eren 3 ayılk dönemdeki toplam riskini yüzde 5.3 azaltarak 8.9 milyar dolara indirdiğini açıkladı.

Banka açıklamasında ''Rusya ve Ukrayna'da devam eden kriz, Rusya varlıklarında yatırım yapanlar ve Rusya'da iş yapanlar için ciddi kaygılara yol açıyor. Bu kaygılar daha önce uygulanan yaptırımların yol açtığı sonuçları ve ileride uygulanabilecek yeni yaptırımları da içeriyor'' denildi.

Rusya'daki şirketleri hedef alan ve ekonomiyi yavaşlatmakla beraber tahvil biriktirilmesini de engellemeyi hedefleyen daha sert yaptırımlar nedeniyle ABD ve Avrupa Birliği'ndeki (AB) bankalar, Rusya'daki müşterileriyle daha az iş yapıyor. Varlıklar açısından ABD'nin ikinci büyük bankası olan Bank of America, Rusya'daki müşterilerine açtığı kredileri yılın ilk yarısında yüzde 41 azaltarak 3.9 milyar dolara çekti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)