BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitibank İstanbul'a çıkarma yaptı!----

Citibank İstanbul'a çıkarma yaptı!

Citibank İstanbul'a çıkarma yaptı!
27 Şubat 2015 - 10:26 www.finansgundem.com

Citibank, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) konferansını tarihinde ilk defa 55 CEO’nun katılımı ile İstanbul’da yaptı

Dünyada yüzden fazla ülkede faaliyet gösteren Citibank, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) konferansını tarihinde ilk defa 55 CEO’nun katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirdi. Konferans kapsamında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) desteğiyle Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu ve Citigroup Afrika Kıtası Başkanı Ade Ayeyemi ev sahipliğinde bir de ‘Afrika Günü’ düzenlendi.

Dünya'da yer alan habere göre, Citigroup Afrika Kıtası Başkanı Ade Ayeyemi, “Biz bu konferansı Afrika’daki temsilcilerimiz ile Türk işadamları bir araya getirmek için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Uganda, Etiyopya, Senegal gibi Afrika ülkelerinde iş yapmak isteyenler kendilerini ne gibi fırsatlar ve zorluklar beklediğini bilmek isteyecektir. Bu buluşmalar sayesinde Türk işadamlarına doğrudan o ülkenin başındaki isimlerle görüşüp ilk elden bilgi alma fırsatı sunmuş olduk” dedi. Afrika’yı bir yatırım alanı olarak görmek gerektiğini kaydedend Ayeyemi, “Afrika’nın 10 yıl öncesine bakın, bir de şimdiye bakın; büyümenin ne kadar hızlı olduğunu göreceksiniz . Bölge 10 yıl sonra şimdiye oranla çok daha büyük olacak. Dolayısıyla Afrika’ya yatırım için doğru bir zaman” diye konuştu.

“Afrika büyümeye ihtiyacı olan koca bir kıta”

Ticari işbirlikleri sayesinde hem Afrika hem de Türkiye için büyük değerler yaratma fırsatı olduğunu dile getiren Ayeyemi, “Bugün Afrika’nın bir çok alanda yatırıma ihtiyacı var. Artık altyapı projeleri, alışveriş merkezleri yapılması gerekiyor. İnşaat, lojistik ve benzeri bir çok alanda yatırım fırsatları bulunuyor. Türkiye Afrika’ya ihracat yapan büyük bir ülke, Afrika ise büyümeye ihtiyacı olan koca bir kıta. Afrika’da Citibank’ın 16 ülkede ofisi var, bunun dışında 26 ülkede de faaliyet gösteriyor. Citibank olarak Türk ihracat ve ithalatçısının bankacılık nasıl, ödeme sistemleri nasıl, mevzuat nasıl, ürünler nasıl gibi sorularının her bir ülke için cevabını birinci elden verebilecek bir ağa sahibiz. Citigroup olarak bu işbirliği vizyonunda rakamsal hedefler belirlemedik, çünkü ne kadar hedef koyarsak koyalım küçük kalacağını biliyoruz. Çok uzun soluklu bir birliktelik hedefliyoruz” dedi.

Akçaoğlu: Yatırımlara aracılık edebiliriz

İlk önceliklerinin Türkiye’deki müşterilerini dünyaya açmak olduğunu belirten Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu ise “Citibank, Afrika’da çok güçlü bir şekilde temsil ediliyor. Türkiye Afrika için, Afrika da Türkiye için çok önemli bir ticaret pazarı. Biz de buradan yola çıkarak, neden bu ihtiyacı kullanmıyoruz diye kendimize sorduk ve Türk müşterilerimizin Afrika’daki güçlü varlığımızdan faydalanmalarını sağlamaya karar verdik. Bunu dış ticaret işlemlerine aracılıktan, yatırımlara kadar geniş bir perspektifte yerine getirmek istiyoruz. Bu nedenle Citibank’ın EMEA konferansına İstanbul’da evsahipliği yapıyoruz. Bu konferans nedeniyle 55 ülke CEO’su İstanbul’a geldi. İki gün süren görüşmeler çok da başarılı oldu” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)