BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin'den bankalara destek----

Çin'den bankalara destek

Çin'den bankalara destek
27 Temmuz 2015 - 07:47 www.finansgundem.com

Çin’in piyasayı desteklemek için hisse senedi satın alma çağrısı yapması bankalar için olumlu

Çin’in şirketlerin hisse fiyatlarını desteklemek için hisse senedi satın alma teşviki yapması bankalara destek sağlıyor. Çünkü anlaşmalarını finanse etme fırsatı yakalıyorlar.

Huatai Securities Co.’ya göre bankalar bu durumu para kazanmak için düşük riskli bir fırsat olarak görüyor. Bankalar ve aracı birimleri, önemli hissedarların hisse senedi alımlarını fonlamak için varlık yönetimi planları gibi yapılandırılmış ürünler sağlıyor.

Şanghay’da bulunan Huatai analistlerinden Lin Bocheng, “Bu, geleneksel kredi vermeye kıyasla çok daha güvenli ve daha kazançlı. Batık kredi haline gelmesi riski neredeyse hiç yok ve getirisi yüzde 7-8 civarında olabilir. Dolayısıyla bankalar bundan bir parça istiyor” dedi.

Lin’in tahminlerine göre nanka ürünleri yoluyla sağlanacak fonlamanın total miktarı, onlarca milyar yuanı bulabilir. Söz konusu fonlama şekli, bankalar için küçük ama memnuniyetle karşılanan bir destek niteliğinde. Çünkü uzun vadeli krediler için kurumsal zayıf ve batık krediler yükselişte. Regülatörlerin desteği ilginin artmasını sağlıyor.

Öte yandan fonlama bankaların ülkenin daha küçük ölçekli şirketlerine para kanalize etmedeki isteksizliği ile çelişiyor. Çünkü ekonomideki yavaşlama kredileri batığa dönme riskini artırıyor. Çin yetkilileri, gerileyen hisse senedi piyasasını kurtarma çabaları kapsamında halka açık işlem gören şirketlerin büyük hissedarlarının hisse senedi satışına yasak getirmişti ve hissedarların paylarını artırmaları çağrısında bulunmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)