BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin bankasının batık kredileri arttı----

Çin bankasının batık kredileri arttı

Çin bankasının batık kredileri arttı
30 Ekim 2014 - 11:37 www.finansgundem.com

Çin’in Industrial & Commercial Bank of China Ltd. (ICBC) bankasının batık kredileri, 2006’dan bu yana en büyük artışı gösterdi

Varlıkları bakımından dünyanın en büyük bankası olan Çin’in Industrial & Commercial Bank of China Ltd. bankası batık kredilerinin en az 2006 yılından bu yana en büyük yükselişi kaydettiği açıklamasında bulundu. Batık kredilerdeki söz konusu artışa emlak sektöründeki gerileme ve ekonomik yavaşlamanın neden olduğunu belirtiliyor.

Pekin merkezli bankanın yaptığı açıklamaya göre geri ödenmeyen kredilerde üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 9 arttış yaşandı. Bankanın net geliri ise Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin medyanını karşılayarak, bir yıl önceye göre yüzde 7.7 yükseldi ve 72.4 milyar yuana (11.28 milyar dolar) ulaştı.

Çin ekonomisindeki yavaşlama daha çok kredinin ödenmemesi ile ICBC’nin hisse senedi fiyatına olumsuz etki ederek şirketin yıllık kar büyümesini en az 2001 yılından bu yana en zayıf seviyeye çekmeye hazırlanıyor.  Çin ekonomisindeki durum hali hazırda Asya, Güney Amerika ve Avrupa’da varlık gösteren bankayı uluslararası genişleme yolunda ilerlemeye yöneltebilir.

Commercial Bank of China Limited (ICBC) Tekstil Bankası’nı satın almak üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na başvurmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)