BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin bankalarında 364 milyar dolarlık tehdit----

Çin bankalarında 364 milyar dolarlık tehdit

Çin bankalarında 364 milyar dolarlık tehdit
09 Mayıs 2015 - 12:03 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, gayrimenkulü Çin bankalarına yönelik “en büyük tehdit” olarak gösterdi

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings gayrimenkulü Çin bankalarına yönelik “en büyük tehdit” olarak gösterdi.  Çin banklarında emlak ile ilişkili kredilerin temerrütlerle eş zamanlı gerçekleşme görünümü yükseliyor.

Fitch’in Cuma günü yaptığı açıklamaya göre bina destekli kurumsal krediler, 2008’den bu yana neredeyse 5 kat yükseldi ve Fitch tarafından derecelendirilen bankalarda konut mortgageleri aynı dönemde 3 kattan fazla artış gösterdi. Yıllık raporlara göre Çin’in en büyük 4 bankası tarafından tutulan emlak kredileri total olarak 2.26 trilyon yuana (364 milyar dolar) yükseldi.

Fitch analistleri Jack Yuan ve Grace Wu konu ile ilgili raporda, “Teminatların banka risklerini düşürmesi gerekiyor. Ancak kurumsal kredilerde emlak teminatlarının artışı banka iflasları riskini yükseltiyor. Bu durum, bu tip teminat kullanımının yaygın olmasından kaynaklanıyor. Çünkü teminat kullanımı kredi verme riski algısını düşürerek Çin’in kredilerinin artmasına neden oldu. Dolayısıyla gayrimenkul sektörü riski ekonomideki diğer sektörlere yayılıyor” değerlendirmesini yaptılar.

Kaisa Group Holdings Ltd. geçtiğimiz ay Çin’in offshore tahvillerde temerrüde düşen ilk inşaat şirketi oldu. Böylece sektör üzerinde incelemeler arttı. Çin’de 70 şehirde emlak fiyatları bir yıldan uzun bir süredir geriliyor. Satışlar geçtiğimiz 24 ayın 11’inde düşüş gösterdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)