BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBu ATM'lerden para çekenler dikkat!----

Bu ATM'lerden para çekenler dikkat!

Bu ATM'lerden para çekenler dikkat!
26 Şubat 2015 - 19:13 www.finansgundem.com

Kocaeli'de, bankaların ATM’lerine kurulan düzenekle 400 kişiye yakın kişinin kart bilgilerinin kopyalandığı ortaya çıktı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün ’Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ ekiplerinin Darıca İlçesi’nde gerçekleştirdiği operasyonda, bankaların ATM’lerine kurdukları düzenekle kredi kartı kopyaladıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin İstanbul’da da yaklaşık 400 kişinin banka kartını kopyaladığı anlaşıldı.

Bir ihbar sonucu Darıca Emek Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde bulunan ATM cihazına düzenek yerleştirdiği iddia edilen İ.D., M.A.İ. ve M.S. adlı 3 kişi yakalandı. Bu kişilerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda iki manyetik şeritli kart, manyetik şerit ve şifre bilgilerini kopyalayan kameralı düzeneklerle, bilgisayar, silikon tabancası, lehim makinası, ampermetre, ara kablo, kamuflaj için kullanılan çeşitli kıyafetler bulundu. 

Gözaltına alınan bu kişilerin İstanbul’da da kart kopyalama yaptıkları; İstanbul’da 400, Kocaeli’nin Gebze ve Darıca İlçelerinde de ilk tesbitlere göre yaklaşık 20 kişinin kart bilgisini kopyaladıkları anlaşıldı. Gözaltına alınan 3 kişi ifadelerinin ardından Gebze Adliyesi’ne sevkedildi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)