BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBorsa İstanbul'dan faizsiz finansmana büyük önem----

Borsa İstanbul'dan faizsiz finansmana büyük önem

Borsa İstanbul'dan faizsiz finansmana büyük önem
19 Eylül 2014 - 17:39 www.finansgundem.com

Uluslararası İslami Bankacılık ve Finans Konferansı düzenlendi

 İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü, İslam Kalkınma Bankası, Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi’nin desteğiyle 16-17 Eylül 2014 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde 6. Uluslararası İslami Bankacılık ve Finans Konferansı düzenlendi.

Finans dünyasının küresel aktörlerini bir araya getiren konferans, 'Risk Yönetimi, Regülasyon ve Denetim' ana temasıyla gerçekleştirildi. İslami finansın gelişmesi, yeni ürünlerin tasarlanması ve bu konuda yapılan araştırmaların ele alındığı konferansta, küresel finans dünyasının mevcut durumu, risk yönetimi sorunları ile düzenleme ve denetleme konuları masaya yatırıldı.

Açılışını Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve SPK Eski Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray ve İslam Araştırma ve Eğitim Merkezi (IRTI) Araştırma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdul Ghafar İsmail’in yaptığı konferansa dünyanın birçok ülkesinden seçkin akademisyenler ve profesyoneller katıldı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, konferansta yaptığı konuşmada, Borsa İstanbul olarak sektörün gelişmesini sağlayacak bu tip önemli organizasyonların bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Faizsiz finansman alanında Borsa İstanbul olarak yaptıkları çalışmalara ve risk yönetiminin önemine değinen Turhan, "Borsa İstanbul olarak faizsiz finansman konusuna büyük önem veriyoruz. Hâlihazırda borçlanma araçları piyasamızda etkin şekilde faaliyet gösteren bir Sukuk piyasası oluşturduk. Diğer yandan pay piyasası faaliyetleri, gerekli şartların sağlanması kaydıyla risk ve kâr paylaşımı esasına dayanan faizsiz finans ile de doğası gereği tam bir uyum içerisindedir. 2012 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye olan 19 ülkeyle bir araya gelerek, gerekli şartları sağlayan 50 şirketten oluşan S&P OIC COMCEC 50 endeksini hayata geçirdik. Bu alandaki çalışmalarımıza da devam ediyoruz." diye konuştu
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)