BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBKM Express şampiyonluğa koşuyor----

BKM Express şampiyonluğa koşuyor

BKM Express şampiyonluğa koşuyor
21 Kasım 2014 - 14:57 www.finansgundem.com

BKM Express, bu yıl dijital ödeme sahalarına FIFA kokartlı ve başarılı hakem Cüneyt Çakır’ı atadı.

Bankaların ortak platformu Bankalararası Kart Merkezi (BKM), iki yıl önce hayata geçirdiği BKM Express‘in başarısını FIFA kokartlı ve başarılı hakem Cüneyt Çakır’ın oynadığı reklam filmiyle taçlandırıyor. 2014 yılında kullanıcı sayısını 2.5 kat artıran BKM Express, bugün 500 binin üzerinde kullanıcı, 750 üye işyeri ile ödeme sistemlerinin dijital dönüşümüne liderlik yaparak, 2015 yılı için de önemli hedeflere odaklanıyor. Yüz yüze işlemlerde farklı alanlarda kullanıcılarına hizmet vermeye hazırlanan BKM Express, FIFA kokartlı ünlü hakem Cüneyt Çakır’ın rol aldığı reklam filminde de bu hedefinin en önemli noktası olan BKM Express ile kart çıkarmadan alışverişe dikkat çekiyor. Yeşil sahaların FIFA kokartlı başarılı hakemi Cüneyt Çakır rol aldığı BKM Express reklam filminde ‘Kart Çıkarmadan Alışverişini Öde’ ve ‘7/24 Para Gönder’ diyor.

BKM Express’in Kullanım Alanı Artıyor

BKM Express’in iki yıl önce ‘İnternetten Aldım’ mesajı ile kullanıcılarla tanıştığını hatırlatan Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, şu bilgileri aktardı: “İki yıl önce ‘İnternetten Aldım’ mesajı ile kullanıcılarımız ile buluştuk. Ardından internetten alışverişin ‘Kolay, Hızlı ve Güvenli’ olduğunu paylaştık. Mobil uygulamalarımızla birlikte her an her yerden alışveriş imkânını sunduk. Bugün reklam yüzümüz yeşil sahaların başarılı hakemi Cüneyt Çakır oldu. Cüneyt Çakır yeşil sahalarda başarılı bir şekilde yönettiği maçlarda sarı ve kırmızı kartları en doğru

şekilde kullanıyor. Cüneyt Bey artık yeşil sahalar dışında kartını cüzdanından çıkarmıyor. Bunun için bizimle birlikte ‘Kartını Çıkarmadan Alışverişini Öde’ ve ‘7/24 Para Gönder’ diyor. Bu desteği için kendisine ayrıca teşekkür ederiz.”

BKM Express’in kullanım alanlarının her geçen gün yaygınlaştığını belirten Soner Canko, BKM Express’in bu yıl hayata geçirdiği projeler hakkında şu bilgileri verdi: “BKM Express bu yıl hizmet alanına yüz yüze işlemleri ekledi. İlk yüz yüze işlemi akaryakıt sektöründe araçtan inmeden mobil cihazlar üzerinden ödeme ile yaptık. Bu ödemelerimizi restoranlara taşıdık. Restoranda da cüzdana ihtiyaç olmadan mobil ödemeyi hayata geçirdik. BKM Express ile giyilebilir cihazlar üzerinden ödeme projesine de imza attık. Google Glass üzerinden BKM Express ile ödeme projemiz dijital cüzdanla yapılan ödeme konusunda dünyada bir ilk oldu.”

2.5 kat büyümeyle 2014 sezonunun şampiyonu

BKM Express internet ve mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişlerde önemli bir referans noktası haline geldi. BKM Express’in bugün geldiği nokta ve işlemlerine yönelik veriler ise şöyle:

* 750 üye işyeri ile e-ticaret hacminin yüzde 47’sini gerçekleştiren firmalara ulaştı ve 2014 yılı Kasım ayı itibariyle kullanıcı sayısını geçen yılın aynı dönemine göre 2.5 kat artırarak 500 bine çıkardı.

* Yine aynı dönemde BKM Express ile yapılan işlemlerin 3 kat artarak toplam işlem hacmi 100 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti.

* En çok alışveriş perakende sektöründe yapıldı. Perakende sektörünü sırasıyla seyahat ve oyun siteleri takip etti.

* BKM Express ile yapılan her 3 alışverişten 1’i mobil üzerinden gerçekleşti.

* Kullanıcıların alışveriş için tercih ettikleri saatler ise 11.00-12.00 arası ile 22.00-24.00 arasında oldu.

* İnternet ve mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişlerde kullanıcılar, yüzde 61 oranında peşin, yüzde 39 oranında da taksitli ödeme gerçekleştirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)