BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK'dan bankalar için önemli açıklama----

BDDK'dan bankalar için önemli açıklama

BDDK'dan bankalar için önemli açıklama
03 Eylül 2015 - 13:55 www.finansgundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bazı basın yayın organlarında çıkan iddialara yanıt verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, hedef rasyo uygulaması kapsamında her bir banka için eşit şekilde uygulama yapıldığını bildirdi.

BDDK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, 03.09.2015 tarihinde bir basın yayın organında “…özellikle sermaye yeterliliği konusunda bazı kamu bankalarına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun fazlaca toleranslı davrandığı görüşünün hakim olduğunu söyleyebilirim.” ifadelerinin yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu (Kanun) ve Kanuna istinaden yürürlüğe konulan ilgili mevzuat gereği, Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların tamamı için asgari sermaye yeterliliği oranı %8 olarak belirlenmiştir. Kanunun, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kuruluna vermiş olduğu yetkiye istinaden ihtiyatlılık ilkesi gereği, söz konusu asgari yasal oran %12 olarak belirlenmiş olan hedef rasyo uygulaması kapsamında her bir banka için eşit şekilde uygulanmakta olup, kamu ya da özel herhangi bir Banka veya banka grubuna farklı bir yaklaşım söz konusu değildir. Bahse konu rasyonun mevzuat çerçevesinde doğru hesaplanmasıyla ilgili yürütülen yerinden denetim veya gözetim faaliyetleri çerçevesinde de herhangi bir ayırım gözetilmemektedir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)