BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK Başkanı'ndan Bank Asya açıklaması----

BDDK Başkanı'ndan Bank Asya açıklaması

BDDK Başkanı'ndan Bank Asya açıklaması
20 Mayıs 2015 - 11:38 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben Bank Asya soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben “Banka Asya’dan kuruma gönderilmesi gereken belgelerin hepsi henüz tamamlanmadı” dedi.
 
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Bank Asya'dan kuruma gönderilmesi gereken belgelerin hepsinin henüz tamamlanmadığını söyledi.

Akben açıklamayı Türkiye Katılım Bankaları Birliği toplantısında yaptı.

Bank Asya'nın yönetimi bankada imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen BDDK'ya verilmediği gerekçesiyle Şubat ayında TMSF'ye devrolmuştu.

Belgelerin tümünün gönderilmesinin ardından BDDK'nın bankanın durumu ile ilgili nihai bir değerlendirme yapacağı açıklanmıştı. Bank Asya Nisan ayında yaptığı açıklamada ise imtiyazlı A grubu hisselerin yüzde 90.12'sine karşılık gelen kısmına sahip ortakların belgelerinin BDDK'ya gönderildiğini belirtmişti.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
 
BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, TKBB Genel Kurulu’nda gazetecilerle yaptığı sohbette başkan olarak atanmasına yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Bazı haberlerde bankacılık sektöründe küçük bir paya sahip olan katılım bankacılığı kökenli birisinin BDDK Başkanı olmasının eleştirildiğini hatırlatan Akben, "Katılım bankacılığının artı bir tarafı var. Hem klasik bankacılığı biliyorsunuz hem de artı olarak katılım bankacılığını biliyorsunuz. Böylece bütün sistemi kucaklayacağız” dedi.

GÜRERK'TEN BANK ASYA AÇIKLAMASI

TKBB Başkanı Derya Gürerk ise Bank Asya sorusuna yönelik şunları söyledi: "Geçen sene bankamızın özel durumundan dolayı aktiflerinde geri çekilme oldu. Bu sene en azından baz etkisi nedeniyle  bankamızın daha fazla büyümeye katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Zaten katılım bankaları, ilk 3 aylık sonuçlarda da bankacılık sektörünün üzerinde bir büyüme sağlamış durumda. Geçen sene eksi büyüme ivmesi, bence bu sene Bank Asya özelinde de artıya geçecek. Çünkü bilançosu zaten belli bir noktaya geldi."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)