BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBBVA'dan flaş Garanti kararı!----

BBVA'dan flaş Garanti kararı!

BBVA'dan flaş Garanti kararı!
02 Mart 2015 - 07:43 www.finansgundem.com

Foreks'in haberine göre Garanti'deki payını yüzde 39,9'a çıkarmak isteyen BBVA hisse satışının ardından yeni bir yapılanmaya gidebilir...

İspanya'nın ikinci büyük bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Garanti Bankası'nın yüzde 14,89 hissesinin Doğuş Holding'ten satın alınması konusunda yaptığı açıklamada, bu hisseler için 1,99 milyar euro ödeyeceğini ve Garanti'deki payını yüzde 39,9'a çıkaracağını tekrarladı.

Foreks’in yayınladığı habere göre BBVA açıklamasında, yapılan hisse alımının geri kalan hissedarlar için çağrıda bulunma zorunluluğu getirmeyeceğini belirtilirken, alınan hisseler ile birlikte 10 üyeli Garanti Bankası Yönetim Kurulu'nda 7 üyenin kendileri tarafından belirleneceği vurgulandı. BBVA'nın hali hazırda Garanti Bankası Yönetim Kurulu'nda 4 üyesi bulunuyor.

“CEO'YU DEĞİŞTİREBİLİRİZ”

Haberde yer alan iddiaya göre BBVA Mali İşler Direktörü Jaime Saenz de Tejada yaptığı açıklamada, "Alınan hisseler sonrasında Garanti Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'sunu değiştirebileceğiz" diye konuştu.

ERGUN ÖZEN NE DEMİŞTİ?

Garanti Bankası’nın Genel Müdürü Ergun Özen geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda, " 2000 yılından beri Genel Müdür olarak görev aldığım Garanti Bankası'nda, bildiğiniz gibi bu geçiş sürecinde de görevimin başında olmaya devam edeceğim" demişti.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bitmeyen bitti02 Mart 2015 14:52

    ahhh vahhhh..... satın ne varsa satın yabancıya, hiç bir şey bırakmayın, iyi bir marka yapın satın, iyi bir fabrika yapın satın, hiç bir milli düşünceniz olmasın, para kazandınızya kar ettiniz ya satın gitsin.

  • parlayan yıldız02 Mart 2015 09:38

    Mart ya da Nisan, ilk Genel Kurul da Ergun Özen gider, Gökhan Erun gelir.