BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBayramda bankalar açık mı?----

Bayramda bankalar açık mı?

Bayramda bankalar açık mı?
24 Ağustos 2011 - 00:25 www.finansgundem.com

Ramazan Bayramı'nda resmi tatil 9 gün ama bankalar kaç gün tatil? 29 Ağustos pazartesi günü bankalar açık mı?

Bayrama bir hafta kala kaç gün tati olacağı da netlik kazandı. Kamu çalışanları bu dönemde 9 gün idari izinli sayılacak. Fakat kamu çalışanlarına tanınan bu hak özel sektör için geçerli değil. Kamunun 9 gün tatil yaptığı bir dönemde özellikle finans kuruluşlarına çalışanlar 6.5 gün tatil yapma imkanı bulacak. Bankalar ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 29 Ağustos pazartesi günü yarım gün işlem yapacak. Öğleden sonra tatilin başlayacağı kuruluşlarda 2 Eylül Cuma günü sabah yeniden mesai başlayacak. Bu dönemde tatilini dokuz güne tamamlamak isteyen banka çalışanları yıllık izinlerinden kullanacak.
HAVALE YA DA ÖDEME YAPACAKLAR DİKKAT
Bankkalardan çıkan ortak karar bayramını arefe günü olan 29 Ağustos'ta 9:00- 13:00 arasında şubelerin açık tutulması yönünde. Bu süre içerisinde banka müşterileri bankacılık işlemlerini, fatura ya da kredi kartı ödemelerini gerçekleştirebilecek. Aynı şekilde 2 Eylül 2011 tarihinde de bankalar tam gün mesai yapacak. Pazartesi günü saat 13:00'a kadar yapılan EFT işlemleri aynı gün hesaba geçebilecekken, bu saatten sonra yapılanlar tatilden sonraki ilk iş gününde hesaplara işleyecek.
YA BORSADA İŞLEM YAPANLAR
Borsa hisse senedi bulunanların ise yaptıkları satışlar karşılığında hesaplarına geçecek olan paralar takas süresinin birleştirilmiş olması nedeniyle bayram dönüşünde hesapta olacak. Aynı şekilde hisse senedi satın alacaklar için ise bayram öncesi iki gün içerisinde yapılacak olan alımların karşılığı olan para bayram dönüşünde yatırılacak. Bu da borsa yatırımcısına takas avantajı sağlıyor.
Hisse Senetleri Piyasası ve Gelişen İşletmeler Piyasası'nda 29 Ağustos 2011 tarihinde, yarım gün resmi tatil olması sebebiyle sadece 1. seans yapılacak, 30-31 Ağustos ve 1 Eylül 2011 tarihlerinde ise seans yapılmayacak. 25 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleştirilecek işlemlerin takası 2 Eylül 2011 tarihinde, 26 ve 29 Ağustos 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek işlemlerin takası ise birleştirilerek 5 Eylül 2011 tarihinde yapılacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • büsra26 Kasım 2013 11:03

    nek3lenr

  • gokhan yarkın27 Ağustos 2011 09:52

    Arkadaşlar , anlamdıgım konu şu ; nedir bu tembellik baba , bu tembellik yüzünden oy vermediniz , bu tembellik yüzünden askeriyenizi bile kaybettiniz ve şimdi bu tembellik yüzünden memleketinizin ( çünki ben artık vatandaşınız değilim ) Ankara dan iran a kadar olan bölümünü kayıp ettiniz, yazık yazık , bıktım da çıktım bu vatandaşlıktan , iyi yapmışım harbiden.

  • Amele25 Ağustos 2011 18:06

    190 bine yakın bankacının tamamına yakını, "ah keşke devlet memuru olaydım" diyecek kadar şirazesinden çıkmış bir sektörde pamuk/fındık/kayısı işçisinden kılık kıyafet yönünden ayrı durmak kaydıyla çalışıyorsa, tatilin sosyal hakkın artıklarıyla yaşıyorsa,ünvansız çalışanın 2 yıllık maaşı kıytırık bir şube müdürünün jestiyonuna yetişemiyorsa,hayatını ek hesaplarla,primlerle idame ettiriyorsa, bu amelelere bencede 6,5 gün yeter.hatta buçuk ne lan; 6 gün olsun.arefede akşam 9 a kadar çalışsınlar.teallaam yarabbim.

  • Statüsünü Arayan Kamu Bankacısı24 Ağustos 2011 16:08

    657 sayılı yasaya tabi çalışanlar 9 gün tatil yaparken , Kamunun bütün yükünü çeken ve finans piyasalarında KAMU BANKASI diye adlandırılan bankanın çalışanları neden 6,5 gün tatil yapıyor. İşin en ilginç tarafı da tüm piyasalar açık vaziyette iken devletin kurumlarının kapalı tutulması... Şimdi ben yöneticilere soruyorum ben Kamu Çalışanımıyom Yoksa Özel Sektör Çalışanı mı ? Ayrıca bu çalışmalar için Finas sektörü yöneticileri fazla mesai ödeyecekler mi ?

  • Özel sektör Kölesi...23 Ağustos 2011 23:16

    Mülkiye mezunuyum.Özel sektör bankalarından birinde yöneticyim.Her zaman diyorum ki " Az daha okusaydım Kamu'da bir yönetici olurdum " :) Bu tarz idari tatiller neden kamu çalışanları için anlamış değilim.Çalışma yasaları sadece kamu çalışanlarını mı kapsıyor yoksa ? Devlet sermaye sahiplerine çalışanlarınızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz mi diyor ?