BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların sermaye yeterlilik ölçümünde değişiklik----

Bankaların sermaye yeterlilik ölçümünde değişiklik

Bankaların sermaye yeterlilik ölçümünde değişiklik
06 Eylül 2014 - 12:48 www.finansgundem.com

BDDK, Bankaların Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik'te değişikliğe gitti

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme, bankaların maruz kalınan riskler nedeniyle oluşabilecek zararlara karşı konsolide ve konsolide olmayan bazda yeterli özkaynak bulundurmalarının sağlanmasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Buna göre, kredi riskine esas tutar, standart yaklaşım veya içsel derecelendirmeye dayalı yaklaşımlar ile hesaplanacak. 

Risk ağırlıklı tutar hesabında, bilanço içi varlıklar ile gayrinakdi krediler, taahhütler ve türev finansal araçların risk ağırlıklarının tespitinde standart yaklaşımda kredi derecelendirme kuruluşlarının vermiş olduğu derecelendirme notları, içsel derecelendirmeye dayalı yaklaşımlarda ise bankaların içsel modelleri kullanılacak.

Risk ağırlıklı tutarların hesaplanmasında dikkate alınacak kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin usul ve esaslar kurulca tespit edilecek.

 Operasyonel riske esas tutar

Düzenlemeye göre, operasyonel riske esas tutar, Temel Gösterge Yöntemi, Standart Yöntem veya İleri Ölçüm Yaklaşımları ile hesaplanacak. Standart Yöntem ile İleri Ölçüm Yaklaşımının kullanılması Kurum iznine tabi olacak. Operasyonel riske esas tutarın İleri Ölçüm Yaklaşımı ile hesaplanmasına ilişkin usul ve esasları Kurul belirleyecek.

Yönetmeliğe göre, sermaye yeterliliği oranları ile konsolide sermaye yeterliliği oranlarından herhangi birinin asgari sınırın altına düşmesi halinde, hesaplama döneminden itibaren 6 ayı geçmemek üzere Kurulca belirlenecek süre içerisinde asgari oran sınırları sağlanacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)