BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların önündeki zorluklar artabilir----

Bankaların önündeki zorluklar artabilir

Bankaların önündeki zorluklar artabilir
05 Mayıs 2015 - 14:04 www.finansgundem.com

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, bankalara yönelik eleştirileri yorumladı

BERRİN UYANIK BEKAR – FINANSGUNDEM.COM
 
Finansbank’ın insanı merkeze alan yaklaşımı ile geliştirdiği çocuk odaklı topluma katkı ve toplumsal gelişim platformu Minik Eller Büyük Hayaller’in tanıtım toplantısı aynı zamanda sektörün de konuşulduğu bir buluşmaya döndü. Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu’nun ortak basın toplartısında, “Minik Eller Büyük Hayaller platformumuz ile geleceğin yaratıcı liderleri olan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” mesajı verildi.
 
Konuşmaların bitiminde Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu projeyle ilgili sorulara yanıtlar verirken, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras da son zamanlarda bankalara yönelik yüksek dozdaki eleştirilere karşı görüşlerini açıkladı.
 
BANKALARIN İMAJI TÜM DÜNYADA İYİ DEĞİL
 
Ömer Aras, “Bankaların imajı ile ilgili olumsuz söylemler var. Bu çalışma toplum ve bankalar arasındaki iletişimi geliştirmeye yardımcı olabilir mi?” sorusuna, “Bankaların imajı sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada çok iyi değil. Bankalar başarılı da başarısız da olsa durum aynı. Bizim projemizin imajla bir ilgisi var mı? Mutlaka olumlu olarak yansıyacaktır. Sadece bankanın maddi gücü değil, 13 bin calışanın da bu projede yer alması büyük bir manevi güçtür” dedi.

Aras sözlerini şöyle sürdürdü: “Peki, bunlar banka imajı için yeterli mi? Değil! Evet, sektör hat etmediği kadar eleştiri alıyor, finans sektörü vücutta kan dolaşımı gibidir ama bankaların da daha hassas çalışması lazım.”

BANKALARIN ÖNÜNDEKİ ZORLUKLAR ARTABİLİR

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras regülasyonlara yönelik bir soru üzerine de "Regülasyonlarla verimsizlik ve karlılıkta düşme gözleniyor" değerlendirmesinde bulundu. Bankacılık sektörünün çalışması için regülasyonların yeniden ayarlanması gerektiğini ifade eden Aras, aşırı düzenlemenin bankaların önündeki zorlukları daha da artıracağını söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali05 Mayıs 2015 15:18

    Müşteriyi madur etmeseydiniz regülasyon gelmezdi. Hep ağlıyorsunuz. Hükümet ve devletin kurumları sizleri takip etmeye bayılmıyor.