BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların emtia vurgununa Fed darbesi----

Bankaların emtia vurgununa Fed darbesi

Bankaların emtia vurgununa Fed darbesi
24 Kasım 2014 - 07:21 www.finansgundem.com

Faiz ve dövizden sonra emtia manipülasyonu ile yakalanan bankalara ağır darbe geliyor

Faiz ve dövizde manipülasyon yapan bankaların son vurgunu emtia piyasasından gelmişti. Geçtiğimiz hafta ABD Senatosu iki yıl sürdürdüğü araştırma sonucu çıkan 400 sayfalık bir raporla büyük vurgunu ortaya koymuştu. Alüminyumdan kömüre ve hatta uranyuma kadar birçok ürünün hem ticaretini hem stoklamasını hem de fiyatlamasını yaparak manipüle eden büyük bankalara ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) engelleme geliyor. Wall Street'in üç büyük bankası Goldman Sachs, Morgan Stanley ve JP Morgan'ın başını çektiği manipülasyona bulaşan kurumların 2015'in ilk çeyreğinde emtia işlerine sınırlama getirilecek. Fed guvernörü Daniel K. Tarullo, yaptığı açıklamada bankaların bu piyasadan çekilmeleri için bir kaç aşamadan oluşan planları olduğunu vurguladı.

İLK ÇEKİLEN JP MORGAN OLDU

Sabah'ın haberine göre, yeni düzenlemeye göre bankalar ellerinde tuttukları hammaddenin değerine göre bir karşılık ayırmak zorunda kalacak. Ayrıca bazı hammaddelere tamamen yasaklama gelecek. Bu piyasadan ilk çekilme kararı alan banka ise JP Morgan oldu. Bir JP Morgan yetkilisi ABD basınına verdiği demeçte fiziksel emtia piyasasından çekilme kararı aldıklarını belirtti.

İNGİLTERE MERKEZ BANKASI KÖSTEBEK AVINDA

Libor ve döviz manipülasyonunun merkezi olan Londra'da da ilginç gelişmeler yaşanıyor. İngiltere Merkez Bankası bu skandallarla alakalı olarak kendi çalışanlarına yönelik iç soruşturma başlattı. Banka 2007-2008 arasında çalışanlarının para piyasalarındaki manipülasyona karışıp karışmadığını hukukçuları ile belirlemeye çalışıyor. Şu ana kadar 10 banka görevlisi sorgulandı. Henüz herhangi bir görevli için suçlama yapılmazken Banka geçtiğimiz hafta döviz masasının başındaki yöneticisini görevden almıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)