Ana SayfaBankacılıkBankaların 1. çeyrek kar tahminleri---

Bankaların 1. çeyrek kar tahminleri

1 / 9
Bankaların 1. çeyrek kar tahminleri
22 Nisan 2015 - 16:28 www.finansgundem.com

Akbank Ekonomik Araştırmalar Bölümü Tarafından Hazırlanan Analiz:

"-1Ç15 sonuçları zayıf kalacak. Bankalar 1Ç15 sonuçlarını 24 Nisan tarihinden itibaren açıklamaya başlayacak. Açıklama öncesinde bankalara ilişkin tahminlerimizi gözden geçirdik. Araştırma kapsamımızda yer alan bankalar için 1Ç15 kârlarında çeyreksel bazda %17,5 daralma, yıllık bazda ise %3,2 büyüme tahmin ediyoruz. İlk çeyreğe yönelik zayıflığın, BDDK'nın ilk iki aylık toplu sonuçlarından da görülmesine bağlı olarak yatırımcılar tarafından fiyatlandığını düşünüyoruz.

-Yılın tamamına yönelik tahminlerimizi sınırlı şekilde aşağı revize ettik. İlk çeyreğe yönelik tahminlerimizdeki revizyonun ardından 2015 ve 2016 tahminlerimizi ortalamada %3 aşağı revize ediyoruz. 2015 net faiz marj ve 2016 sermaye yeterliliklerine iliş kin daha defansif duruş sergilememiz bu revizyonumuzun arkasındaki etken.

Yeni tahminlerimizle bankalarda 2015 için yıllık bazda ortalama %7,5, 2016 için ise %14,2 kâr büyümesi öngörüyoruz.

-Negatif beklentiler seçim sonrası değişebilir. Düşük petrol fiyatları ve para politikası duruşuna bağlı olarak gördüğümüz iyimserlik, küresel büyümedeki zayıflık ve yaklaşan seçimler nedeniyle artan siyasi belirsizliğin etkisiyle törpülenmiş durumda. Bu olumsuzluklara bağlı olarak bankacılık hisseleri yılbaşından bu yana dolar bazında %22, son bir yıllık dönemde ise %16 kayıpla MSCII Bankacılık Endeksi'nin %26 ve %19 gerisinde kaldı.

-Hedef fiyatlarda sınırlı değişiklik. Banka hisselerinde ortalamada %30 yukarı potansiyel hesaplıyoruz. Yapı Kredi için hedef fiyat tahminimizi %13 aşağı revize ederken, Garanti, Vakıfbank ve TSKB'de oldukça sınırlı aşağı revizyonlar gerçekleştirdik.

-Halkbank, İş Bankası ve Vakıfbank önerilerimiz arasında yer alıyor. Güçlü yukarı potansiyeli dikkate aldığ ıımızda seçim sonrasına yönelik olarak bankalarda iyimser görüşümüzü devam ettiriyoruz. Oldukça geri kalan fiyatlara bağlı olarak Halkbank, Vakıfbank ve İş Bankası'nda daha fazla yükseliş potansiyeli görüyoruz. Bu bankalarla birlikte organik büyüme hikayesine bağlı olarak Yapı Kredi için de "Endeksin Üzerinde Getiri" performans beklentimiz bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster