BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara 4 köprü parası ödendi----

Bankalara 4 köprü parası ödendi

Bankalara 4 köprü parası ödendi
06 Aralık 2014 - 12:27 www.finansgundem.com

Bankaların hizmet gelirleri ile kredi kullandırırken vatandaştan aldığı ücret, 21 milyar liraya ulaştı

Bankaların hizmet gelirleri ile kullandırdıkları krediler nedeniyle vatandaştan aldığı ücret, komisyon ve masrafların tutarı yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.6 artarak 21 milyar liraya ulaştı.  

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, bankaların faiz dışı gelirleri bu yılın ocak-ekim döneminde 2013 yılının aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 12 artarak 30.7 milyar liraya çıktı.  

Vatandaşların en çok karşılaştıkları masraf kalemleri olan bankacılık hizmetleri ile kredi kullandırılırken alınan komisyonların tutarı ise yüzde 14,6 artış göstererek, 21 milyar lira oldu. Söz konusu gelirlerin toplam faiz dışı gelirler içindeki payı yüzde 69 olarak hesaplandı.  
3'üncü köprüden 4 tane yapılabiliyor 

Bankacılık hizmet gelirleri ile kredi masraflarının tutarı Türkiye açısından önemli bazı ulaşım projelerinin maliyetleri ile karşılaştırıldığında da ilginç sonuçlar ortaya çıktı.  

Buna göre, bankaların 10 ayda elde ettiği 21 milyar liralık gelirle 4 İstanbul Boğazı 3. Köprü Projesi, 2 Marmaray Projesi gerçekleştirilebiliyor.  

20 kalemden masraf alınabiliyor  

Bu arada bankaların aralarında hesap işletim ücreti, havale ücreti, kredi kartları için yıllık üyelik ücretinin de bulunduğu toplam 20 kalem ürün ve hizmetin dışında kalan hizmetler için ücret talep edemeyeceğini hükme bağlayan BDDK yönetmeliği 3 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.  

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği ekim ayında elde edilen söz konusu gelirlerin tutarı bir önceki aya göre 1 milyar 535 milyon lira arttı. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)