BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar zor durumda----

Bankalar zor durumda

Bankalar zor durumda
13 Şubat 2016 - 09:07 www.finansgundem.com

Avrupa bankaları hisselerine gelen satışların ardı arkası kesilmiyor

Avrupa'da eriyen bankalara dün Credit Suisse de eklendi. Çarpanları 13 yılın en düşüğüne gerileyen ve diğer sektörlere göre % 40 daha ucuz kalan bankalar 2008'den bile daha kötü durumda.
Avrupa'da Yunan bankaları ile başlayan Deutsche Bank ve Societe Generale'le devam eden erime trendine Credit Suisse Group da katıldı. Deutsche Bank yüzde 40 erirken İsviçre'nin ikinci büyük bankası Credit Suisse'in hisseleri, 27 yılın en düşük seviyesine indi. Yaklaşık dört aydır değerinin yarısını kaybeden Credit Suisse'in 2016'nın başından bu yana kaybı yüzde 43'ü buldu. Kârları azalan ve büyümeleri yavaşlayan bankalar 2008'den bile daha kötü durumda. Çarpanları 13 yılın en düşük düzeyinde. Bankacılık hisselerinde Avrupa'daki durumu anlatan bir diğer gösterge de STOXX Europe 600 Banks Endeksi, bir yılda yüzde 31.61 düştü. Yılbaşından bu yana düşüş oranı yüzde 25.8 olurken, haftalık kayıp 7.42'yi buldu. 

16.4 TRİLYON $ ERİDİ 

Aynı zamanda küresel olarak bir yılda yaşanan 16.4 trilyon dolarlık borsa erimesinden de en büyük payı alan bankacılık hisseleri. Bankaların değerleri Avrupa'daki diğer sektörlerdeki şirket hisselerine göre yüzde 40 daha ucuz. Bir yanda bu düşüşler yaşanırken diğer yandan da ikinci Alman bankası paçayı kurtardı. Deutsche Bank'ın geçtiğimiz gün bono geri alım planını açıklayıp ipten dönmesinin ardından Commerzbank da kâr açıklayarak hisselerindeki değer kaybını durdurdu. 

COMMERZ'LE SAKİNLEŞTİ 

Dün hisselerde yüzde 14 artış yakalandı. Commerzbank'ın dördüncü çeyrek kârı, bireysel bankacılık birimi kârının neredeyse iki katına çıkması ve takipteki kredileri azaltma biriminin zararlarının daralmasıyla arttı. Bir önceki yılın aynı döneminde 280 milyon euro zarar kaydeden banka, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde 187 milyon euro kâr elde etti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)