BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar nasıl etkilenecek?----

Bankalar nasıl etkilenecek?

Bankalar nasıl etkilenecek?
20 Ağustos 2015 - 07:33 www.finansgundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben sektöre dair önemli açıklamalarda bulundu

Anadolu Ajansı’nın Finans Masası’na konuk olan Akben, bankacılık sektörü alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu, yabancı ilgisinin sürdüğünü söyleyen Akben, “Fed’in faiz kararının ne olacağı konusunda belirginlik yok. Eylül ayında FED’in faiz artırım beklentisi yüzde 100 değil, yine bu tarih esnetilebilir” dedi.

Akben ayrıca, Vakıf Katılım bankasının da Kredi kartlarının taksit sayısının azaltılması, kredi kartlarında limit kısıtlaması, tüketici kredilerinin azaltılması gibi tedbirlere dikkati çeken Akben, Merkez Bankası ile uyumlu bir çalışma göstermeye devam edileceğini ifade etti.

‘İyi durumdayız’

BDDK Başkanı Akben, sektörde bir olumsuzluk görünmediğinin altını çizerek, kredi riskinde de olumsuz bir durum olmadığını, tüketicileri de alınan tedbirlerle olumsuz etkileyen şeylerin bulunmadığını ifade etti.

Takibe düşen kredi oranlarının da bir diğer önemli kriter olduğunun altını çizen Akben, “Burada da iyi durumdayız. Şu anda yüzde 2.9 seviyelerindeyiz. Hala marjlarımız var. Sektör çok olumsuz etkilenmiyor” dedi. BDDK Başkanı, Bank Asya ile ilgili istenilen ortaklık belgelerinin hala tamamlanmadığını söyledi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)