BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar kötü krediler için şirket arıyor----

Bankalar kötü krediler için şirket arıyor

Bankalar kötü krediler için şirket arıyor
22 Nisan 2014 - 07:06 www.finansgundem.com

Kötü kredilerini bir havuzda toplamaya çalışan İtalya'nın en büyük 2 bankası, bir Amerikalı özel sermaye şirketiyle çalışmaya hazırlanıyor

İtalya'nın en büyük 2 bankası, kötü kredilerinin bazılarını, zor durumdaki şirketlere yeni sermaye sağlacak bir araçta toplamak üzere Amerika bir özel sermaye şirketi ve yeniden yapılandırma danışmanından oluşturan bir ekip oluşturuyor.

Financial Times gazetesinin haberine göre UniCredit ve Intesa Sanpaolo'nun, bazı sorunlu borç sahiplerini geri getirmek için Salı günü Kohlberg Kravis Roberts (KKR) ve Alvarez&Marsal ile bir ön anlaşma imzalaması bekleniyor.

Bu hamle, sermaye ihtiyacı olan bankalardan varlık kapmak için fırsat arayışıyla, birçok özel sermaye şirketi ve hedge fonu şirketinden biriyle birlikte çalışılacak olunması bakımında Avrupalı bankalar arasında çok da görülmeye alışıldık bir senaryo değil.

Yatırım bankacıları, Avrupa Merkez Bankası'nın bu yılki varlık kalitesi değerlendirmesi ve stres testlerinin, kıtadaki bankaları, bu zamana kadar direnç göstermelerine rağmen varlık satmaya itebilir.

Bugün açıklanması beklenen anlaşmanın, 4 grubun bir ön anlaşma yaptığı, ancak aracın milyarlarca dolarlık krediyi toplayabilecek olmasına rağmen detaylar üzerine çalışıldığını söyleyeceği tahmin ediliyor.

UniCredit ve Intesa, kötü kredi portföylerinin ne kadarlık kısmını bu araca aktaracaklarını ve kendilerinin de yeni fonlara katkıda bulunup bulunmayacaklarını değerlendiriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)