BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar için yeni adımlar atılacak!----

Bankalar için yeni adımlar atılacak!

Bankalar için yeni adımlar atılacak!
07 Mayıs 2015 - 06:48 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Yellen, bankaların risklerini azaltacak adımlar atmak için hazır olduklarını söyledi

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen, düşük faiz seviyelerinin istihdamı ve büyümeyi desteklediğini söyledi. ABD'de uzun vadeli faizlerin çok düşük seviyede olduğunu belirten Yellen, kısa vadeli faizlerin artırılmasıyla uzun vadeli faizlerin sıçrama gösterebileceğini ifade etti.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Washington'da düzenlediği bir toplantıya katılan Yellen "Hiçbir balon işareti görmüyorum. Hisse senedi değerlemeleri oldukça yüksek. Finansal istikrara yönelik riskler çok yüksek değil" ifadelerini kullandı.

Bankaların risklerini azaltmak adına yeni adımlar atmak için hazır olduklarını söyleyen Yellen "Batamayacak kadar büyük şirketler için yeni adımlar yolda" diye konuştu.

 “İyi çalışan bir finansal sektör istihdam üretilmesi, inovasyon ve ekonomik büyümeyi de beraberinde getirecektir” diyen Yellen, “düzenlemelerin finansal sistemin direncini artırdığını ifade etti ve gölge bankacılığın hızlı büyümesinin regülasyonda büyük bir boşluk bıraktığını” belirtti.

ABD ekonomisi, kötü hava koşulları ve güçlü dolar paritesine dayandırılan koşullarla son çeyrekte yüzde 0.2 büyüdü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)