BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar birleşmek zorunda kalacak!----

Bankalar birleşmek zorunda kalacak!

Bankalar birleşmek zorunda kalacak!
28 Temmuz 2015 - 10:29 www.finansgundem.com

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez de bazı yabancı bankaların Türkiye’den çıkma kararlarını değerlendirdi

Garanti Bankası’nın Doğuş Grubu’na ait yüzde 14.89 hissesinin daha İspanyol BBVA’ya devri resmen tamamlandı.  Hisse devriyle birlikte uzun zamandır planlanan üst yönetimdeki değişiklik de dün resmen açıklandı.

Bu toplantının ardından BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez dünyada ve Türkiye'deki bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. 

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez de bazı yabancı bankaların Türkiye’den çıkma kararına yönelik bir soru üzerine; bu bankaların Türkiye’deki korkulardan dolayı bu kararı almadıklarını, dünyadaki stratejilerinin sonuç vermemesinden ötürü küçülmek için bazı pazarlardan çıkmaya karara verdiklerini ifade etti.

Sadece Garanti’ye değil Türkiye’ye yatırım yaptıklarını kaydeden Gonzalez, “Dünyada BBVA ve Garanti gibi teknoloji odaklı çalışan banka neredeyse yok. Garanti şubesine gittiğinizde teknoloji ve insan görüyorsunuz, kağıt görmüyorsunuz. ABD’de ya da en gelişmiş ülkelerde bunu göremezsiniz. Geleceğin bankaları sadece finansal amaçlı çalışmayacak. Bu açıdan dünyada pek çok banka baskı altında olacak.  Gelecekte dünyada birçok Banka birleşecek. Bugünkü birçok bankayı gelecekte göremeyebiliriz” dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)