BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar aslan payını ne için ayırıyor----

Bankalar aslan payını ne için ayırıyor

Bankalar aslan payını ne için ayırıyor
01 Eylül 2015 - 10:12 www.finansgundem.com

Bankaların BT bütçelerinde aslan payını yasal düzenlemeler ve bakım maliyetlerine ayırıyor

Bankalar, teknoloji bütçelerinin yüzde 67’sini yasal düzenlemeleri karşılamaya yönelik harcamalar ile teknik bakım maliyetlerine ayırıyor.

Bankalar için mevcut projeleri sürdürmek, yeni projelerden daha büyük önem taşıyor.
BT bütçelerinin yüzde 45’inden fazlasını yeni projelere ayıran bankaların oranı yüzde 25’i bulmuyor.

Yeni nesil BT servis ve çözümlerinde küresel lider CSC’nin bankaların bilişim teknolojilerine yönelik harcamalarını incelediği araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı. Araştırmaya göre, bankaların teknoloji bütçelerinin yüzde 67’sini, yasal düzenlemeleri karşılamaya yönelik harcamalar ve teknik bakım maliyetleri oluşturuyor.

CSC’nin 24 ülkeden 55 finansal kurumun katıldığı araştırması, BT verimliliğinin bankalar için büyük öneme sahip olduğunu ortaya koyuyor. Katılımcıların yüzde 92’si, “Organizasyonunuzun rekabet gücünde BT verimliliği ne kadar önemli” sorusuna “Çok önemli” ve Oldukça önemli” yanıtlarını veriyor.

İşleyişi sürdürmek yeni projelerden daha önemli

BT bütçenizin ne kadarını mevcut işleyişi sürdürecek projeler yerine değişim sağlayacak yeni projelere ayırıyorsunuz?” sorusuna verilen yanıtlar da ilginç bir gerçeğe ışık tuttu: Banka yöneticileri, maddi kaynakları yeni projelerden çok mevcut projelerin sürdürülmesine ayırıyor. Yöneticilerin sadece yüzde 24’ü bütçelerinin yüzde 45’inden fazlasını yeni projelere ayırdıklarını söylerken, yüzde 35-44 aralığını belirtenlerin oranı yüzde 19, 25-34 aralığı diyenlerin oranı ise yüzde 24 oldu.

Bankaların şu anda yoğunlaştıkları BT projelerinde ilk sırada yüzde 60’la platform sadeleştirme ve konsolidasyon yer alıyor. Ana bankacılık sistemlerinde yapılan modifikasyon ve sürüm yükseltmeler yüzde 53’le ikinci sırada bulunurken, kurumsal seviyede datanın daha verimli kullanımına yönelik projeler yüzde 40’la onu takip ediyor. Katılımcıların yüzde 92’si, bankaların gelecekteki rekabet güçlerinin verimli BT altyapılarına bağlı olduğu görüşünde birleşiyor.

Araştırmaya göre, bankaların en çok kullandıkları üç teknoloji bütünleşik (converged) altyapı sistemleri, kurum için özel olarak geliştirilmiş yazılımlar ve paket yazılımlar olarak sıralanıyor. Büyük veri ve özel bulut sistemleri de sıklıkla tercih edilen teknolojiler
olarak öne çıkıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)