BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar AMB testlerini fırsat olarak görüyor----

Bankalar AMB testlerini fırsat olarak görüyor

Bankalar AMB testlerini fırsat olarak görüyor
20 Ekim 2014 - 21:20 www.finansgundem.com

Avrupa bankaları AMB'nin denetlemelerini kredi akışını artırmak için önemli bir adım olarak görüyor

Avrupa'nın bazı en büyük bankalarının yöneticilerine göre Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) daha önce benzeri görülmemiş denetlemeleri özellikle bölgenin güneyindeki kredi sıkıntısını gidermeye yarayacak.

Banca Popolare di Milano Scarl'ın CEO'su Giuseppe Castagna "Kapsamlı değerlendirme sonrası sermaye düzeylerine ilişkin endişeler giderildiğinde, bankaların kredi konusunda eli rahatlayacak" dedi. Castagna geçen yılki yüzde 4.2'lik kredi gerilemesinin ardından 2016 itibariyle yüzde 5'lik bir artış hedefliyor.

AMB Başkanı Mario Draghi, Kasım'da bankacılık denetimi görevlerini üstüne almadan önce bir yıl süren teftişleri finans sistemine olan güvenini yeniden kazanılması için kullanıyor. AMB batık kredileri ortaya çıkarmak için Euro Bölgesi'ndeki 130 kadar bankanın hesaplarını inceleyerek, ekonomik şoklara dayanacak düzeyde sermayeye ulaşmalarını temin etmeye çalışıyor. Sonuçlar 26 Ekim Cuma günü açıklanacak.

Draghi geçen ay Brüksel'de politika yapıcılara yaptığı konuşmada, bankalar testlere hazırlandıkları için AMB'nin bu icraatının kredi daralmasını muhtemelen kötüleştirebileceğini söylemişti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)