Ana SayfaBankacılıkBankalar 2013’teki karlarını yakalar---

Bankalar 2013’teki karlarını yakalar

1 / 8
Bankalar 2013’teki karlarını yakalar
27 Ağustos 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

2013 yılı bilançolarının açıklandığı mart-nisan döneminde bankalar için beklentiler olumsuzdu. Yüzde 15-20’ye varan oranlarda kar düşüşlerinin olabileceği söyleniyordu. Ancak ikinci çeyrek bilançoları sonrasında vade uyumsuzluklarının da ortadan kalkması gibi faktörlerle 2013 karlarının yakalanacağı tahmin ediliyor. Ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemelerin de 2015’te devreye girmesi bekleniyor.

Son dönemde Türk bankacılık sektörü ile ilgili gelişmeler ekonomi gündeminde yakından izleniyor. 2001 krizi sonrasında yeniden yapılanan ve düzenlemelerle dünyanın en güçlü bankacılık sistemlerinden birine sahip olan Türkiye’de, sektörün karlılığı ile ilgili olumlu beklentiler var. Ancak son dönemde Bank Asya ile ilgili gelişmeler ve kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in yayınladığı raporda Türkiye’nin dört büyük bankasında kredi profilinin oynaklığa karşı duyarlılığının yükseldiği yönündeki söylemleri dikkat çekti. Yine BDDK’nın geçen hafta içinde bankaların ücret ve komisyon gelirlerinin azaltılmasına yönelik çalışmaları yakından takip edildi.

Buradan yola çıkarak banka analistlerinin sektörle ilgili beklentilerini araştırdık. Yine söz konusu gelir azaltıcı çalışmaların olası etkilerini sorduk. Bunun yanında geçen hafta içinde Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın’ın ve birliğin sektörle ilgili değerlendirmeleri de oldu. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster